Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu milijunčići

Mamić opet na izvoru! Najvećim talentima menadžer je sin Mario

Andrej Kramarić
Anto Magzan/PIXSELL
09.11.2010.
u 21:02

U agenciji ASA-international su Vrsaljko, Šitum, Kelava i Mihaljević, a navodno i Ademi i Mateo Kovačić.

Evo još jednoga dokaza da je Mamić najjači menadžer na ovim prostorima, Mario, dakako, ne njegov otac Zdravko, poznati nogometni funkcionar. Dakle, prema podacima sa stranice ASA-international.org, međunarodne agencije nogometnih menadžera, Mario Mamić zastupa najvećeg mladog Dinamova dragulja Šimu Vrsaljka, te nadarenog juniora Marija Šituma, a njegov partner Nikky Vuksan, nekadašnji djelatnik ugašene Mamićeve agencije, skrbi o vrataru Ivanu Kelavi, te još jednom talentiranom klincu, Filipu Mihaljeviću.

 

A gdje je devetka?

 

Također, posljednjih se mjeseci šuška kako Mario Mamić odnedavno vodi brigu i o Arijanu Ademiju, te o Mateu Kovačiću, kadetu kojega je tražilo pola Europe, no o tome na webu nema pisanoga traga. I dok je ispustio Badelja (menadžer mu je Joksimović), Sammira (Slišković), Tomečaka (Vukmirica)..., Mamić je uzeo nadolazeće zvijezde kojima se smiješe transferi za desetke milijuna eura. I treba li uopće reći da o njihovoj sudbini odlučuje Marijev otac, Zdravko s početka priče, Dinamov prvi operativac. I da će obitelj Mamić i od tih prodaja sigurno zgrnuti koji milijunčić. Ali, bilo bi zlonamjerno vezu oca i sina ovdje odvoditi u poslovne sfere, kad se zna da je Zdravkova jedina vodilja dobrobit kluba i ljubav prema Dinamu.

 

I dok su Kelava i Vrsaljko već etablirane nogometne vrijednosti, Šitum, Mihaljević i Kovačić tek trebaju pokazati raskoš svoga talenta. Vjerojatno će sva trojica imati priliku već na zimskim pripremama.

 

Bolje iščitavanje popisa mladića s Mamićeve liste i Dinamova popisa otkriva jednu “nelogičnost”. Menadžer svjetskoga kalibra ne kontrolira Andreja Kramarića, najtalentiranijega napadača stvorena u Dinamovoj školi posljednjih godina, kojemu je Zdravko Mamić osobno dao dres s brojem devet.

 

Vodio i Eduarda

 

O Andrejevoj karijeri i dalje brine njegov otac Josip i sve je zabrinutiji za perspektivu talentiranoga sina budući da kod Halilhodžića ima status tek nešto bolji od već otpisanoga Doda. Zlobnici će te Kramarićeve 83 minute u pet nastupa kod Vahe u Prvoj HNL odmah povezati s “krivom menadžerskom agencijom”, ali teško je povjerovati da bi takav trenerski autoritet potpao pod gazdin utjecaj. Možda se dečko jednostavno ne uspijeva nametnuti.

 

Na kraju, da bismo dočarali kako su Vrsaljko i prijatelji dobro odabrali, podsjetit ćemo kakvi se megaposlovi nalaze u CV-u njihova zastupnika Marija Mamića. Dakle, na popisu njegovih uspješnica su, primjerice, Vedran Ćorluka i Dejan Lovren, a kao Vuksanovi štićenici figuriraju Luka Modrić i Ognjen Vukojević.

 

Mario Mamić u ljeto 2007. godine dopratio je i Eduarda na potpisivanje ugovora s Arsenalom.

Ključne riječi

Komentara 28

DU
Deleted user
21:26 10.11.2010.

Castro isao gledati Partizan protiv Brage. tuga i jad nasi klubovi. regionalna liga pod hitno!!!!!!

DU
Deleted user
21:35 09.11.2010.

vau, svi odmah trebaju u zatvor, ovo je strasno. Kako je moguce da jedna nogometna agencija bude povezana sa nogometnim klubom i njegovim igracima. Drzavni problem br 1.

Avatar Castro
Castro
11:44 10.11.2010.

Nisam mislio da se umaras svojim komentarima, nema potrebe . Pricacemo drugi put, ako nista onda o Sanaderu ili Bandicu...hocu reci, o onima koji ne krse zakone. zivio , vidimo se na istoku,srednji ulaz odmah gore iznad ulaza.....palvi sal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije