Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči gradskog derbija

Mamić: Neću mijenjati sustav, i dalje ćemo igrati 4-3-3!

zoran mamić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
23.08.2014.
u 14:50

- Niko Kovač zna zašto ga je pozvao, vjerujem da je Marko dovoljno pametan da shvati kako mu to treba biti samo dodatni poticaj za rad

Po ustaljenom običaju, Dinamov trener Zoran Mamić napravit će nekoliko promjena u sastavu kojeg će sučeliti Zagrebu (Maksimir, nedjelja, 21 sat), u odnosu na momčad koja je u Ploiestiju ostvarila obećavajućih 3:1 protiv Petrolula i jednom nogom zakoračila u Europsku ligu...

- Nemamo pravo na pogrešku protiv Zagreba, moramo nastaviti prvenstveni pobjednički niz. Iako je momčad mentalno i fizički ispražnjena nakon Petrolula, okršaj s gradskim suparnikom uvijek budi novi motiv – kaže Mamić.

Na ozljedu se žali samo Pivarić, koji je u Ploiestiju natukao rame i drugo je poluvrijeme odigrao pod injekcijom. U kadru će biti Henriquez, koji je neočekivano u Rumunjskoj bio na tribini...

- Bio je to naš dogovor, procjena je, naime, da Čileancu nedostaje treninga. Iz dana u dan u sve je boljem stanju i u nedjelju računam na njega - rekao je Mamić, koji je poslije pobjede u Rumunjskoj iskazao i nezadovoljstvo igrom. A čime je bio najviše nezadovoljan?

- Sve europske utakmice igramo u nekakvom grču pa se događaju situacije koje se ne smiju događati – kaže trener.

U pogreškama se prednjačilo u veznom redu, taktičkim i tehničkim, pa smo upitali Mamića razmišlja li o promjeni sustava u 4-2-3-1, sad kad ima dvojicu izvrsnih zadnjih veznih igrača, Vukojevića i Ademija?

- Ne, i dalje ćemo igrati 4-3-3. I ne volim te priče o sustavima, koji se ionako mijenjaju tijekom događaja na utakmici.

A je li možda Marko Pjaca prerano dobio poziv za reprezentaciju?

- Taj poziv može na njega djelovati i pozitivno i negativno, ovisi kako ga prihvati. Niko Kovač zna zašto ga je pozvao, vjerujem da je Marko dovoljno pametan da shvati kako mu to treba biti samo dodatni poticaj za rad – smatra Mamić.

>>Medić: S Mamićem sam u sjajnim odnosima, a Dinamo je jako moćan

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije