Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u završnici

Mamić: Ne znam što se događa Eduardu i zašto prima jeftine golove

Dinamo - Lokomotiva
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/7
13.03.2016.
u 20:17

- Bili smo blizu velikog iznenađenja, kojim bismo i dodatno zakomplicirali prvenstvo. No, nismo izdržali, ali vjerujem da smo po tko zna koji put razuvjerili one koji sve znaju – jasno je aludirao Ćuk

Nešto više od 90 sekundi dijelilo je nogometaše Lokomotive od iznenađenja i osvajanja boda u Maksimiru! A onda je, u trećoj minuti sudačke nadoknade, Marko Rog povukao jedan od posljednjih, očajničkih Dinamovih pokušaja. Proslijedio je loptu do Soudanija (je li Alžirac bio u zaleđu?), koji ju je spustio za Antu Ćorića i plavi je dragulj sa sedam metara zabio za konačnih 3:2 (2:0)!

Plavi su, eto, umalo od gotovine napravili vjeresiju, olako su prokockali 2:0 vodstvo iz prvoga dijela. Lokosi su izjednačili i grčevito se branili zadnjih pola sata, ali nisu se uspjeli obraniti. Međutim, trener Lokomotive, Sreten Ćuk, bio je ponosan na svoju momčad:

- Bili smo blizu velikog iznenađenja, kojim bismo i dodatno zakomplicirali prvenstvo. No, nismo izdržali, ali vjerujem da smo po tko zna koji put razuvjerili one koji sve znaju – jasno je aludirao Ćuk na zločeste priče o Lokomotivinim puštanjima utakmica Dinamu.

Nakon prvih 45 minuta, činilo se da će to biti još jedan "običan dan u uredu" Dinamovih nogometaša. Raspucani Marko Pjaca s dva je pogotka okrunio silnu dominaciju plavih i donio sigurno 2:0 vodstvo, izgledalo je da je nastavak utakmice samo formalnost. Međutim, onda je, u 53. minuti, na scenu opet zakoračio Dinamov vratar Eduardo...

Cekici je trebao izvesti slobodnjak s ruba kaznenog prostora iskosa s 18 metara, Eduardo je potjerao Pjacu iz "živog zida", da mu ne zaklanja njegov kut. Pokušao je Dinamov vratar "pročitati" Cekicija, zakoračio je iza "živoga zida", a Cekici je mudro pospremio loptu tamo gdje je Eduardo morao stajati! Bila je to tko zna koja početnička pogreška iskusnog portugalskog vratara...

- Ne znam zašto mu se takve stvari događaju. Istinski je profesionalac, svaki trening maksimalno odradi, a onda primi ovako jeftin pogodak. No, Eduardo ostaje naš prvi vratar, iako će u srijedu u Splitu braniti Ježina, jer je dogovor da Ježina brani u kupu – rekao je Dinamov trener Zoran Mamić.

Samo tri minute nakon tog pogotka, Cekici je maestralno odigrao loptu za Fiolića, koji je pobjegao Matelu i Sigaliju i lijepo zabio za 2:2! Mamić je tada izvadio iz igre nevidljive Machada i Henriqueza (što se događa s čileanskim napadačem, nije ni sjena goropadnog centarfora koji je lani zabijao golove?), ušli su Rog i Brekalo i Dinamo je stisnuo obruč oko vrata gostiju.

Stvarane su i promašivane prilike (Sigali, Brekalo, Pjaca, Antolić...), Rog je krasnim udarcem u 89. minuti uzdrmao vratnicu, lokosi su disali "na škrge". I nisu izdržali, sav je njihov trud slomio Ante Ćorić, pa je tako u obiteljskom okršaju nadvisio starijeg brata Josipa, koji je za lokose odigrao 60 minuta...

- Bili smo bolji, imali smo niz šansi i trebali smo pobjedu ranije osigurati. Apsolutno smo kontrolirali igru prvih 40 minuta, u nastavku smo primili dva prejeftina gol, ali pohvalit ću momčad zbog vjere u pobjedu. Dečki nisu odustajali do zadnje sekunde i nagrađeni su trećim pogotkom – govorio je Mamić, najavivši i prvu polufinalnu kup-utakmicu protiv Hajduka u srijedu na Poljudu:

- Bit će to tek prvo poluvrijeme okršaja u kojem Hajduk želi spasiti sezonu, ali vjerujem da ćemo u dvije utakmice potvrditi da smo bolji od Splićana.

>>Ćorić u 93. minuti zabio za pobjedu Dinama protiv Lokomotive

Ključne riječi

Komentara 23

MA
magnum2013
21:47 13.03.2016.

Mislim da malo krivo razmišljamo kad treba nekoga osuditi i izreči mu kritiku. Očito ni Mamić nije imun od toga. Zašto nije pokušao razmišljati na način da dinamov golman stoji m2/3 utakmice bez intervencije i onda se lako dese pogreške. Zašto Mamić ne prizna da je udarac lijepo izveden, a lijepo smo to vidjeli sa zapadne tribine. Da je Dinamo dao takav gol mi bi pričali o majstorski izvedenom slobodnom udarcu. Sada kao i puno puta do sada mi pričamo o lošem golmanu. To smo radili i kod prijašnjih golmana. Bili su neiskusni i primali "jeftine" golove, a danas naprimjer taj Zelenika nam je mogao sa svojim prekrasnim intervencijama uskratiti pobjedu. Kod drugog gola vidjeli smo kako je loša vezna Dinamova linija i Lokomotiva je uspješno izvela kontru za drugi gol. Nitko ne vidi šetaće Mashada i Čorića, ali vidi kad kiksa golman. Njegove se greška plačaju, a loši igrači ćesto se izvade pogodkom i o njima nitko ne priča. Zato razriješimo već jednom tu dilemu. Imamo Sempera i Livakovića, zaboravimo sve ostale, ali bez pomoći ostalih 10 igrača svakom će biti teško.

Avatar feudalac
feudalac
09:43 14.03.2016.

...podijeljena su mišljenja navijača na društvenim mrežama oko toga treba li trener Burić ostati nakon sramotne igre, ako se to može nazvati igrom protiv Zagreba koji je već praktički ispao iz lige a imao je na Poljudu veći posjed lopte. Kao što znamo hajduk je pobijedio zahvaljujući sucu koji je dosudio nepostojeći penal, molim VL jednu anketu da vidimo što javnost misli treba li Burić i dalje biti trener hajduka!?

BL
Blender
10:27 14.03.2016.

Bio je dobar slobodnjak i to je to a da je Eduardo rupa na golu to potvrduje liga prvaka!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije