Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVINARI UNIŠTILI SPORT

Mamić: Mediji su krivi za sve, treba emigrirati iz Hrvatske!

zdravko mamić
Žarko Bašić/PIXSELL
02.05.2010.
u 00:19

- Nema čovjeka koji se nasmijao na stadionu. A peti smo put prvaci, valjda to nešto vrijedi - kazao je Mamić

Peti uzastopni naslov prvaka u Maksimiru je proživljen u lošem raspoloženju ] Nije bilo tamburaša, nije bilo pjesme, čak ni osmijeha... Loše ozračje s travnjaka i tribina, prenijelo se, logično, i u svečanu ložu. A Dinamov izvršni dopredsjednik, Zdravko Mamić, vidno neraspoložen došao je pred novinare i najprije promrsio kroz zube:

Stalno se traži krv


- Treba emigrirati iz Hrvatske...

Potom je nastavio:

- Mediji su stvorili nemoguće ozračje, uništili su hrvatsko društvo i hrvatski sport! Za sve ste vi krivi! Dinamo osvaja peti naslov, a igračima se zviždi, trga se klupska imovina, razbijaju se glave po zagrebačkim ulicama.... Zastrašujuće je što su mediji napravili od ove države. Vidite da nitko nema ni snage ni želje ni volje za slavljem naslova prvaka, tko će slaviti u ovakvom ozračju - rekao je Mamić i nastavio:

- Sa mnom se možete lako obračunati, ali vas molim da prenesete ovo što govorim. Mediji imaju najveću odgovornost u Hrvatskoj, imaju snagu i moć, no koriste je u negativnom pravcu. Stalno se traži “krv”, uništili ste ovaj klub i hrvatskog, zagrebačkog, sportskog čovjeka! Pa ne mislite valjda da mo mi u klubu zadovoljni našim igrama? Ali, peti smo put prvaci države, valjda to ipak nešto vrijedi! A nema čovjeka na stadionu koji se nasmijao, to nismo mi krivi, nego mediji - nastavio je Mamić i ponudio ironiju:

- Možemo se samo “ispričavati”: oprostite građani Zagreba što smo peti put prvaci, oprostite što punimo gradski i državni proračun s 30 milijuna kuna mjesečno! Oprostite što smo sačuvali svako radno mjesto u klubu, oprostite što smo povećali plaće Radnoj zajednici za 16 posto...

Na kraju je Mamić rekao:

- Ovo je zastrašujuće! Zadnji je trenutak da svi skupa nešto pozitivno napravimo, jer ćemo se ugušiti u vlastitoj krvi - pričao je Mamić, dok je krv doista i tekla Maksimirskom ulicom. Dinamov predsjednik, Mirko Barišić, bio je jednako deprimiran kao i Mamić:

Barišić: Ipak sam optimist

- Naš peti uzastopni naslov sigurno ima svoju vrijednost, a što je ozračje ovakvo kakvo jest, za dublju je analizu. Iako se to možda sad ne čini tako, optimist sam i vjerujem da ćemo u ljetnim pripremama podići momčad na višu razinu, potrebnu za europski iskorak. Kruno Jurčić sigurno ostaje naš trener, nećemo raditi nikakve eksperimente. Izdržao je dvije sezone, osvojio je s Dinamom dva naslova prvaka i stekao iskustvo.

- Kako ste doživjeli ovo negativno ozračje na stadionu?

- Užas... Gledao sam Bayernovo osvajanje naslova, gledao sam euforiju na terenu i na tribinama, vidio sam i suze Bochumovih navijača... No, sve je to odraz stanja u državi – ako su sve vrijednosti pogažene, ako je dešperacija zavladala svakim djelićem društva, ne možete očekivati da će sport biti iznad toga. Zanesenjaci postoje, ali sve ima svoje granice, teško je nešto pozitivno pokrenuti ako se stalno nailazi na otpor - rekao je Barišić.

Komentara 37

UN
unknown99
19:29 02.05.2010.

Sad kad si se nakrao i obogatio Mamicu mozes da emigriras iz Hrvatske jel

CZ
cebor_zg
22:53 02.05.2010.

veli Mamić: \"...klupske imovine.\" Mislio sam da je stadion od grada Zagreba...

OB
-obrisani-
23:27 02.05.2010.

Preko granice i Dunava u Srbiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije