Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTUPAT ĆE ZA NIZOZEMSKU?

Branko Murić: Mamić je 
zabranio Vuliću 
da mi sina zove 
u reprezentaciju!

Robert Murić
Foto: Tino Juric/PIXSELL
25.09.2014.
u 15:15

– Vulić je svojedobno Roberta bio stavio na popis za utakmice s Englezima pa ga je naknadno izbrisao. Sada ga je potpuno ignorirao, što je moga Roberta jako pogodilo – rekao je tata Branko

Gubi li Hrvatska, nakon Branimira Hrgote, još jedan veliki nogometni talent, 18-godišnjega Roberta Murića, dečka kojega je protekloga ljeta Ajax preoteo Dinamu? Iz Amsterdama se stidljivo probila vijest da Nizozemci Muriću nude državljanstvo kako bi uskoro mogao zaigrati za njihovu reprezentaciju, a jučer nam ju je potvrdio Murićev otac Branko.

– Da, nakon utakmice juniorske Lige prvaka Ajax – PSG, u kojoj je Robert bio odličan, pristupio mi je čovjek iz nizozemskoga saveza i otvoreno me pitao: Biste li bili zainteresirani da vaš sin dobije naše državljanstvo? – kaže Branko Murić.

Kakav je bio odgovor?

– Bio sam iznenađen i najprije sam rekao da u ovom trenutku nisam za to. Međutim, prepustio bih tu odluku svome sinu ako ponuda Nizozemaca doista bude konkretna. Jer ovo što mu rade u Hrvatskoj zaista više nema smisla – dodao je razočarani Branko Murić.

O čemu je zapravo riječ, otkud ogorčenost obitelji Murić? Razlog je Robertovo nepozivanje u selekciju U-19 za listopadske kvalifikacije za EP, utakmice protiv Turske, Islanda i Estonije.

– Zašto nije pozvan? Zato što je to izborniku Zoranu Vuliću naredio Zdravko Mamić! – izravan je tata Murić.

Jednom je već prebrisan

Tvrdi da je posrijedi odmazda utjecajnoga Dinamova gazde zbog nedavnoga Murićeva bijega u Ajax.

– Vulić je svojedobno Roberta bio stavio na popis za utakmice s Englezima pa ga je naknadno izbrisao. Sada ga je potpuno ignorirao, što je moga Roberta jako pogodilo. Veselio se vidjeti svoje dečke... Bit ću potpuno otvoren: zaista nas u ovom trenutku ne zanima nizozemsko državljanstvo, no ako se ovo ignoriranje nastavi, ako ga Vulić ne bude zvao ni za sljedeću akciju, onda ćemo ozbiljno razmišljati o igranju za Nizozemsku – dodao je Branko Murić.

Prema tvrdnjama ljudi iz nizozemskoga saveza, Robert bi, prihvati li njihovu ponudu, mogao odmah zaigrati za mlađe selekcije Oranja, a za A vrstu za četiri godine.

Tragom informacije da nam Nizozemci žele preoteti Murića, obratili smo se direktoru svih reprezentacija Romeu Jozaku. On uvjerava da taj scenarij nema nikakvih izgleda.

– Murić nikako ne može dobiti nizozemsko sportsko državljanstvo. Prema Fifinu pravilniku, jedini način za to bio bi da je Robert Murić u trenutku službenoga nastupa za hrvatsku selekciju U-17 već imao nizozemsko državljanstvo. Iz toga razloga, primjerice, ni Sertic nije mogao postati naš igrač – objašnjava Jozak.

Nema kontinuitet

Ali zašto Robert Murić nije pozvan za ovu akciju? Je li zaista Vuliću netko to zabranio?

– Jedini razlog nepozivanja za ovu akciju taj je što je Murić mjesecima bio izvan nogometa i nema kontinuitet nastupa. Tek je počeo igrati za Ajax, što mi pratimo i, nastavi li u ovome ritmu, za sljedeću akciju ponovno će biti u kadru reprezentacije – dodao je Jozak i otklonio svaku sumnju da bismo mogli izgubiti još jednoga dragulja.

Ako već nije zaigrao za Dinamo, bio bi zaista grijeh kada bi mladića koji je osvojio Ajaxovu struku ispustila i Hrvatska. Prošle godine bio je uz bok Alena Halilovića na kadetskom EP-u i SP-u, a sada ga kod izbornika nema 'ni na mapi'. Na potezu je Vulić...

Komentara 93

BB
BBBDubrava
17:02 25.09.2014.

Zdravko Mamić pere prljavi novac srpske mafije kroz nogomet u Hrvatskoj. Štite ga korumpirani djelatnici MUPa RH u Zagrebu

LI
list68
17:36 25.09.2014.

Mislim da je ovo zaista previše, kakva smo to država da nas jedan "ratni profiter", sve vuće za nos. No još gore izgledaju stvari kad znamo da je u kojekakve malverzacije, uključen čitav "HNS".

DH
dalibor.hren
20:42 26.09.2014.

Branko, izgleda da je noha otkipela!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije