Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučajnost?

Mamić je u Emiratima baš kada je najlakše dobiti tamošnje državljanstvo

Osijek: Nastavljeno je suđenje  braći Mamić za izvlačenje najmanje 144 milijuna kuna iz Dinama
Dubravka Petric/PIXSELL
06.04.2021.
u 11:00

Iako se trebao vratiti na Veliki petak i Uskrs proslaviti u Hrvatskoj, mlađi Mamić, prema informacijama njegova odvjetnika, ipak će se vratiti idući tjedan.

Ma, vraća se za tjedan dana, ništa ne brinite, mora tamo odjaviti telefon i te neke stvari, poručio je prije 11 (!) dana odvjetnik pravomoćno osuđenog Zorana Mamića, Mijo Golub.  Naime, Vrhovni sud RH, među ostalima, donedavnog je trenera Dinama osudio na četiri godine i osam mjeseci zatvora, ali je Zoki morao samo nešto skoknuti do Emirata, do države s kojom RH, zanimljivo, nema ugovor o izručenju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako unatoč pravomoćnoj presudi još nije određeno kada bi Mamić trebao kaznu i odslužiti, on još uvijek ima pravo slobodnog kretanja. Sud nije vidio razlog da mu ga uskrati pa tako Zoran Mamić može prelaziti i granice. Prvo je posjetio brata Zdravka u Hercegovini jer ga, kaže, nije vidio sedam mjeseci, a sada je u Emiratima kako bi obavio formalne stvari koje ne može obaviti iz Hrvatske, tvrdi Golub.

Iako se trebao vratiti na Veliki petak i Uskrs proslaviti u Hrvatskoj, mlađi Mamić će se, prema informacijama njegova odvjetnika, ipak vratiti idući tjedan. 

Zoran Mamić i sam je nekoliko puta ponovio da se krivim ne osjeća, ali da će kaznu, kakva god da ona bude, odraditi. Doduše, sve više ljudi sumnja u to nakon njegovih nonšalantnih odlazaka iz Hrvatske i zadržavanja u Emiratima, osobito sada kada je ondje dobiti državljanstvo lakše nego ikada.

Naime, prije tri mjeseca šeik Mohamed ben Rašid Al-Maktum objavio je da se na državljanstvo više ne mora čekati tri desetljeća, već ga mogu dobiti daroviti ljudi, ulagači, znanstvenici... Zapravo, svi oni koji mogu pridonijeti nekom dijelu tamošnjeg društva, a Zoran Mamić, ma što mislili o njemu, pridonio je tamošnjem nogometu.

U Emiratima je trenirao Al-Nassr, Al Ain i Al-Hilal. S Al Ainom osvojio je prvenstvo i 2018. godine doveo ga do finala klupskog SP-a, u kojem je izgubio od Real Madrida, a govorilo se kako je trebao postati i tamošnji izbornik reprezentacije. Zvuči kao solidan kandidat za dobivanje državljanstva, zar ne?

Komentara 77

MA
Maloni
12:29 06.04.2021.

Ima pravo i ja bi na njegovom mjestu zbrisao kad je to moguće i zakonski. Pravosuđe nam je u glibu!!

MA
Markovinac
12:45 06.04.2021.

Nije lud da se vrati kad ce presuda biti ponistena zbog koruptiranih sudaca.Planirali su uzeti Mamicu bar jos 5 miliona i zato su ga osudili na zatvor.Tko misli da su ti sudacki zlocinci htjeli provesti pravdu tesko se vara.To je ustaljena praksa kad te utrpaju u zatvor tad se dobro placa

BA
banini
11:46 06.04.2021.

Nitko mu nije oduzeo niti slobodu niti pravo kretanja. Stoga može putovati kud hoće. No usput se može i nešto pohranjene love premjestiti na sigurnije mjesta. Dao mu Zdravko brojeve tajnih računa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije