Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISJETIO SE...

Mamić feštao sa srpskim patrijarhom: To mi je prijatelj, ljubim ga svim srcem

Foto: pixsell
1/3
24.02.2021.
u 13:23

Sjećam se kad smo na Cvjetnom trgu u Zagrebu uz tamburaše pjevali zajedničke pjesme. Vidim da je on više u sedam dana učinio za ljubav između srpskog i hrvatskog naroda, pa i svih naroda na ovih prostorima, od mnogih drugih.

Nekadašnji čelnik Dinama Zdravko Mamić dao je intervju i za banjalučku televiziju ELTA. U tom je intervjuu otkrio koliko voli svoje srpske prijatelje, a među najdražima su mu Dule Savić i novoizabrani patrijarh srpski – Porfirije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Upravo je u vrijeme njegova imenovanja Mamić potvrdio da su se čuli, da mu je čestitao i da jedva čeka posjetiti ga na misnom slavlju.

– Ja sam toliko oduševljen. Dogodilo se nešto predivno, gledao sam TV i gledao izvještaj s inauguracije, gdje mu državnici čestitaju. Nije prošlo pola sata i mislio sam: ''Moram naći način da svom prijatelju Porfiriju Periću čestitam'', kad mi je zazvonio telefon. On mi se javio na telefon.

– Zvao me Dule Savić koji je bio pored njega, bili su tu još neki zajednički prijatelji. Porfirije mi se javio i ja sam iskoristio priliku da mu čestitam. Rekao sam mu da sam dirnut da se u trenutku svog slavlja i svih obaveza sjetio mene. On mi je kraju rekao da će moliti za mene, a rekao je da zna gdje sam u Međugorju i da molim za njega – ispričao je bjegunac pred hrvatskim pravosuđem za banjalučku televiziju pa se prisjetio kako je ''feštao'' s Porfirijem.

– To je divna priča koja će moj život sigurno obilježiti, a možda i njegov. Sjećam se da sam ga u Zagrebu ugostio na stadionu, proveo ga kroz svlačionicu. Sjećam se kad smo na Cvjetnom trgu u Zagrebu uz tamburaše pjevali zajedničke pjesme. Vidim da je on više u sedam dana učinio za ljubav između srpskog i hrvatskog naroda, pa i svih naroda na ovih prostorima. Palac gore za Porfirija. On je i moj Porfirije i ja ga ljubim svim srcem, svim bićem i kad budem u prilici, bez obzira što sam katolik, neću se libiti da ga posjetim u Beogradu i odem na njegovo misno slavlje – istaknuo je Mamić.

Inače u intervjuu za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista Mamić je istaknuo kako navija za Crvenu Zvezdu i da je siguran kako će Dinamo i ove sezone obraniti naslov prvaka te opet zaigrati u Ligi prvaka.

 

Komentara 89

LU
Ludwik
13:54 24.02.2021.

Zna Mamić kako se jedino može spasiti od robije... Infiltrirati se u crveno leglo, postati jedan od njih jer oni drže pravosuđe i politiku...

XA
xa
14:43 24.02.2021.

Tko provodi tzv. "pomirbu"?? Korumpirani kadrovi jugonostalgičara!!

𝐇𝐂
𝐇𝐑.𝐂𝐑𝐎
15:09 24.02.2021.

Mi Hrvati nismo nikakvi (jugo)slaveni, niti imamo dodirnih točaka sa njima, stoga ovo ponovno nametanje "bracva i jedinstva" od strane prošugoslavenskih lobija neće proći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije