Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo i Široki partneri

Mamić: Ako netko razvrgne ugovor, stići će ga kletva!

Siroki Brijeg (1)
Foto: Zoran Grizelj
1/5
30.06.2011.
u 16:38

Potpisivanje desetogodišnjega ugovora o suradnji NK Široki Brijeg i GNK Dinamo, vezanog za razvoj širokobriješke Škole nogometa, vrijednog 1,2 milijuna eura, bilo je prepuno emocija i lijepih riječi

Predsjednik Širokog Zlatan Mijo Jelić i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić izmijenili su mnogo lijepih riječi. Glavna je stavka sporazuma da će Dinamo imati pravo prvokupa nadarenih nogometaša s Pecare.

Povijesni ugovor

– Ugovor o partnerskim odnosima jedan je od povijesnih dana za klub i za Široki, ujedno čast, nagrada i priznanje. Zato smo ponosni, kao što smo ponosni na činjenicu da je naš klub Fifa nedavno službeno proglasila klubom desetljeća u BiH. Mnogi su prije nas ovakav sporazum sanjali, mi smo ga, evo, ostvarili. Da je moj pokojni otac živ, bio bi najsretniji na svijetu – rekao je Jelić, ne mogavši zaustaviti suze.

– Hvala Dinamu, posebice Zdravku Mamiću, idejnom začetniku ove ideje, što je baš nas izabrao za suradnju i što nije zaboravio svoje hercegovačke korijene - dodao je Jelić.

– Draga braćo Hercegovci, ni ja u ovom trenutku ne mogu zaustaviti suze. Ovaj sporazum dvostruko je važan, manje poslovno, više zbog želje da se odužimo Hrvatima u Širokome Brijegu i Hercegovini. To je glavni motiv Dinama za potpisivanje sporazuma. On će se ubuduće još produbiti i unaprijediti. Sretan sam što upravo ja imam privilegiju potpisati ga i što ga nitko ne može raskinuti! I moj bi pokojni otac bio najsretniji na svijetu da je živ. Uvijek mi je govorio da ne zaboravim rodnu grudu. Tko razvrgne ovaj ugovor, stići će ga kletva – rekao je u emotivnom govoru Zdravko Mamić i dobio buran pljesak.

Dinamovu izaslanstvu, u kojem je uz braću Mamić bio i Tomislav Marčinko, zahvalili su načelnik općine Miro Kraljević i predsjednik županijske Vlade Zdenko Ćosić. A na pitanje je li istina da Dinamo kupuje novog “kapitalca", braća su odlučno demantirala takvu mogućnost:

Nema više “kapitalaca”

– Već smo kupili četiri kapitalca, sigurno nećemo tražiti nove!

Dinamovo je izaslanstvo bilo i na pogrebu Jage Solde, nedavno preminulog Dinamova povjerenika, koji je u Dinamo učlanio tisuće članova.

Komentara 10

DU
dublue
18:05 30.06.2011.

Cestitke i pohvale na pravom potezu. Kada je dobrobit Hrvata u pitanju, nikakve granice ne smiju biti zapreka. I ovime dokazujete da ste s pravom, bili i ostali hrvatskim simbolom. Nicija zloca ni jal Vam ne mogu nista. DINAMO SVETINJA.

MA
Mamlaz
18:21 30.06.2011.

Mamić je ovo ljeto stvarno krenuo u oštru ofenzivu. Hajduk je zadnjih 5 godina debelo kaskao za Dinamom, ali sada idemo stepenicu više, i dok Mamić ne ode ne vidim kako će itko bez 50 milijuna iz Emirata moći ugroziti primat u HNL-u. Nekad sam bio žestoki protivnik Mamića i njegovog režima, ali kao što je prekjučer rekao frend koji gleda sa iste pozicije kao ja: da Dinamo nema Mamića bili bi u istoj situaciji kao Hajduk, ako ne i goroj. Dok se pravi pravi eurposki klub, dok imamo ambicije, dok imamo pare, što se mene tiče, nek ostane koliko hoće i radi što hoće. I ne, to ne mora značiti da ga osobno volim, ali pogledajte gdje je sada Dinamo a gdje je ostatak klubova sa prostora bivše Juge.

TO
tonny555
17:08 30.06.2011.

na šta spade ovaj klub.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije