Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI KUP NACIJA

Malteški ragbijaši bolji od Hrvatske - slavili su sa 31:26

Ragbi
Marko Prpic/PIXSELL
01.11.2014.
u 23:20

Malta je, koristeći povoljni vjetar, utakmicu započela sa tri uspješno izvedena „dalekometna“ kaznena udarca i povela sa 9:0.

Momčad Hrvatske ragbi reprezentacije, nažalost, nije uspjela postići pobjedu na gostovanju u glavnom gradu Malte, bilo je 26:31. Pobjedom na prvoj utakmici Europskog kupa nacija Malta je uspjela smanjiti omjer u međusobnim ogledima sa Hrvatskom u ENC-u te sada Hrvatska ima šest pobjeda dok je Malta današnjom pobjedom uknjižila svoju četvrtu pobjedu.

Malta je, koristeći povoljni vjetar, utakmicu započela sa tri uspješno izvedena „dalekometna“ kaznena udarca i povela sa 9:0. Uspješnijom igrom linije hrvatski ragbijaši su sa dva polaganja uspjeli izjednačiti na 12-12, ali su krajem prvog i početkom drugog poluvremena Maltežani iskoristili dvije naše greške i uspjeli se „odlijepiti“ na 26-12. Nakon toga Hrvatska reprezentacija je preuzela inicijativu i sa još dva polaganja uspjela doći blizu preokreta, ali više od „časnog“ poraza i dva bonus boda (jedan za 4 polaganja, a drugi za poraz sa manje od 7 poena razlike) nisu mogli postići. Konačni rezultat utakmice Malta – Hrvatska je 31:26.

Malteška ragbi reprezentacija je nošena glasnim navijanjem prepunog gledališta pokazala da njihove ambicije za osvajanje prvog mjesta u grupi 2A i promociju u „profesionalnu“ 1B grupu imaju podlogu u kvaliteti njihove igre.

Unatoč porazu, prikazana dobra igra hrvatskih ragbijaša protiv ovako jakog protivnika nagovještava interesantnu i neizvjesnu borbu među reprezentacijama u grupi 2A i najbolja je pozivnica gledateljima da za sedam dana u Splitu dođu vidjeti momke selektora Yelavicha u utakmici protiv Izraela. Izrael je, sa druge strane, tijesnim porazom protiv Švicarske proteklog vikenda pokazao da će biti „tvrd orah“ svakom protivniku.

Utakmica Europskog kupa nacija Hrvatska - Izrael će se održati u Splitu u subotu 8.11.2014. na stadionu RK Nada (Stari plac) sa početkom u 14 sati.

>> Ragbijaši pomažu žrtvama nasilja

Ključne riječi

Komentara 1

CR
croat1000
08:20 02.11.2014.

Zasto se ovi sport uopce igra, vidite dokle smo dosli, gubimo od Malte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije