Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIKOVITI GRADIĆ

Mali sportski Ogulin: Igrali i jurili pod Klekom

04.09.2018.
u 16:55

Slikoviti gradić bio je istog vikenda domaćin dviju lijepih sportskih manifestacija

Ako je rukometna zvijezda Luka Cindrić najveći sportaš Ogulina, nije i sve što taj slikoviti gradić na granici Like i Gorskog kotara ima ponuditi u sportskom smislu. Ove smo godine već pisali o teniskom klubu i dvorani koji su po kvalitetnom radu prepoznati do te mjere da su dobili domaćinstvo Prvenstva Hrvatske, a samo prošlog vikenda održane su dvije zanimljive sportske manifestacije koje su privukle ne samo velik broj natjecatelja već i dosta publike.

Prvi put održan je Streetball OG, turnir u “uličnoj” košarci na kojem je sudjelovalo više od petnaest ekipa. Za sve posjetitelje, a bilo ih je više od 500, organizirana je tombola na kojoj je glavna nagrada bilo putovanje u Makedoniju. A turnir su podržali i aktivno se u njega uključili Laško, KK Cedevita, Hrvatski košarkaški savez i Grad Ogulin. Rezultati s turnira objavljeni su i na stranicama Svjetskog košarkaškog saveza Fibe. Pobijedila je ekipa Zagreb 3x3 (Nikola Baran, Jure Gunjina, Dario Papak i Ceranić) koja je time opravdala ulogu prvih favorita te odnijela i lijepu novčanu nagradu od 5000 kuna. Drugo mjesto pripalo je riječkoj ekipi B2B (Nikola Kruljac, Zdeslav Zorić, Dino Stipičić i Danko Radan), dok su Ogulinci pod nazivom Tesla (Miljan Vorkapić, Marko Francetić, Milan Jovetić i Marko Ivošević) u sjajnom ozračju i žestokoj borbi osvojili treće mjesto.

A nakon odlično odrađene prošlogodišnje Formula driver utrke u organizaciji Auto kluba Klek za koju je AK Klek primio priznanje za najbolje organiziranu Formula driver utrku u 2017., ovogodišnja je bila logičan nastavak tradicije u kojoj je srušen i rekord po broju prijavljenih vozača (126). Zanimanje je bilo veliko, a umjesto jednog, mnogi su tražili u mjestu i okolici više od jednog noćenja.

– Bio je to najhladniji dan u kolovozu, definitivno i s najviše kiše. Prošle godine imali smo najbolje moguće vrijeme, ove godine najgore, falio je još samo snijeg. Radili smo dugo da pripremimo utrku, postavljali šatore za kišu na startu i cilju, razvezli 14 tona kamionskih guma duž staze, postavili 4 tone sijena u balama... – iznio je samo neke od detalja Bojan Višnjić iz Auto kluba Klek.

A povodom utrke Formula driver Ogulin 2018. Memorijal Ivica Kišasondi u samom je gradu izloženo i 40-ak trkaćih automobila. Izložba je bila uvertira u utrku na 3000 metara podno planine Klek za koju su se prijavili profesionalci, ali i amateri i početnici. U ukupnom poretku od 113 vozača koji su završili utrku slavio je Marino Poropat iz AK Istra Racing Team Pazin ispred Edija Kuharića i Ivana Juranića iz AK Opatija Motorsport.

>> Pogledajte i kako se za meč u Areni priprema Filip Hrgović

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije