Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVIO SRPSKI DELEGAT

Maksimir se prazni zbog ustaške zastave koju je podignuo navijač iz dijaspore?

Anderlecht - Dinamo
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
08.10.2018.
u 14:29

Problem je zastava s ustaškim znakovljem koja se na utakmici s Anderlechtom pojavljivala na tribini s navijačima Dinama. Nju je primijetio Uefin delegat utakmice, Srbin Vlado Glođović koji je odmah upozorio modri klub.

Disciplinska komisija Uefe pokrenula je novi postupak protiv zagrebačkog Dinama zbog događaja na utakmici protiv Anderlechta u susretu 2. kola D skupine Europske lige u Bruxellesu.

Iz Uefe su obavijestili modre kako je otvorena istraga prema prijavi službenih osoba po četiri osnove - upotrebi pirotehnike na stadionu, bacanja objekata na travnjak, tučnjave navijača i rasizma

Dinamo bi najveću kaznu mogao dobiti zbog rasizma, a spominje se da je moguće i zatvaranje Maksimira. Hrvatski prvak će 25. listopada gostovati kod Spartaka iz Trnave, a igrat će se pred praznim tribinama jer je slovački sastav kažnjen. Uzvrat je 8. studenog na stadionu Maksimir i vrlo lako bio se moglo dogoditi da se i ta utakmica igra bez gledatelja.

Problem je zastava s ustaškim znakovljem koja se na utakmici s Anderlechtom pojavljivala na tribini s navijačima Dinama. Nju je primijetio Uefin delegat utakmice, Srbin Vlado Glođović koji je odmah upozorio modri klub. Dinamo je zatim tražio da se zastava hitno makne i ona se od 25. minute više nije pojavljivala. 24sata pišu da je zastavu donio navijač koji je stigao iz Njemačke.

Inače, Dinamo je ove sezone već platio 77.000 eura, a čeka se kazna za domaću utakmicu protiv Fenerbahčea. No, stići će i kazna za incidente za utakmice s Anderlechtom, a ona bi mogla biti najrigoroznija.

>> Pogledajte kako su Boysi bacili baklju u teren

Ključne riječi

Komentara 42

LA
lavdinamo
14:42 08.10.2018.

Jovanovičev plaćenik donio zastavu da napakosti Dinamu a zna se da je Dinamo Hrvatska.

MA
maxxxx
14:47 08.10.2018.

kako izgleda ustaška zastava? srbima je i službena hrvatska zastava ustaška.

Avatar Eddie
Eddie
14:53 08.10.2018.

Udbaške fore. Ali prosvjeda u Vukovaru će biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije