Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivanka Duvnjak

Majčin dar: Domagoj nosi krunicu iz Jeruzalema

'01.02.2009., Zagreb - Hrvatska rukometna reprezentacija je s gostima slavila kraj SP 2009 u restoranu Lido na Jarunu. Denis Spoljaric, Domagoj Duvnjak i Lucija Zulj.  Photo: Matija Habljak/Vecernji l
'Matija Habljak/Vecernji list'
25.01.2013.
u 12:30

Hrvatska u Španjolskoj juri prema zlatu na krilima slavonske vanjske linije: Damir Bičanić (Vukovar) - Domagoj Duvnjak (Đakovo) - Marko Kopljar (Požega).

Protiv Francuza briljirao je đakovački div (197 cm/99 kg), sin poznatog rukometnog trenera Ivana Duvnjaka, jedinoga stručnjaka koji je, s rukometašima Osijeka, pobijedio Zagreb na njegovu terenu, u Kutiji šibica.

Ivan Duvnjak, koji je u RK Osijek trenirao reprezentativca Damira Bičanića, nastavnik je tjelesnog odgoja u jednoj đakovačkoj osnovnoj školi. Pitali smo ga kako je doživio sinov bljesak u utakmici protiv Francuza, no nije bio odveć razgovorljiv. Ispričao se...

– Ne bih u novine, ne ljutite se. Bolje da Domagoj govori o sebi, pitajte druge o njemu, poznatije rukometne stručnjake. Mislim da ovo nije trenutak za mene – kazao je skromno Ivan Duvnjak, uz kojega je ponajbolji svjetski igrač napravio prve rukometne korake.

Ivan Duvnjak zbog obveza na poslu neće putovati u Barcelonu na polufinale SP-a, ali zato na put idu mama Ivanka i sestra Iva, kao i Domagojeva djevojka Lucija Žulj.

– Domagoj me nazvao odmah nakon utakmice s Francuzima. Bio je neizmjerno sretan, ali i potpuno iscrpljen, gladan. Znate, oni su na Francuze išli bez večere. Naravno da smo se čuli i prije utakmice. Uvijek me nazove kada uđe u dvoranu: "Bok, mama, tu smo, sve je O.K., čujemo se..." - priča Domagojeva majka Ivanka.

Gdje ste gledali utakmicu Hrvatska – Francuska?

– Kod prijatelja. Suprug Ivan ostao je sam doma, voli sam gledati utakmice. Ponekad je možda previše kritičan pa mu je najbolje kada nema nikoga oko njega. Uživali smo, veselili se, slavili. Ponosimo se sinom, znamo pod kakvim je pritiskom bio, a on se junački s time nosio.

Majka Ivanka uz sina je bila i na europskim prvenstvima u Srbiji i Austriji, a nikako ne želi propustiti polufinale s Dancima. Danas čarterom iz Zagreba putuje u Španjolsku.

– Pripremili smo dresove, navijat ćemo žestoko za naše dečke. Znam kako ih teška utakmica čeka, Danci su strašno jaki suparnici, no vjerujemo da ćemo opet imati razloga za slavlje.

Nosite li sinu nešto u Barcelonu?

– Ne. Posljednji put vidjela sam ga za Novu godinu kada je došao doma i tada sam mu poklonila krunicu posvećenu u Jeruzalemu. Donio ju je sin moje prijateljice, vojnik u mirovnoj misiji na Golanskoj visoravni Marko Beljan. Domagoj je vjernik i stalno sa sobom nosi tu krunicu – zaključila je Domagojeva majka Ivanka, djelatnica đakovačkog centra za socijalnu skrb.

Ključne riječi

Komentara 20

BI
billynik
13:12 25.01.2013.

Zbog ove krunice će večras dio "hrvata" navijati za Dansku, a nije ni važno ti su uvijek protiv Hrvatske.

DU
Deleted user
13:17 25.01.2013.

Majčin dar: Domagoj nosi krunicu iz Jeruzalema -------------------------------------------------- a stari mu je nosio partijsku knjuzicu, ahaaaa zamisli da ovo pise u engleskim novinama, ili americkim, ili skandinavskim ili svicarskim, recimo, Federer nosi krunicu oko vrata. kako sam sretan sto samtan sto sam pobjego iz te primitivne vukoj*****

DU
Deleted user
12:56 25.01.2013.

Majka, ko majka, bez večere je išao na utakmicu!? Svaka vam čast, što othraniste takvog čovjeka. Bog vas blagoslovio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije