Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE EP

Maida Arslanagić igra protiv svoje menadžerice

01.12.2008.
u 17:19

Hrvatske rukometašice na Europskom prvenstvu u Makedoniji igrat će prvu utakmicu protiv Srbije (17.45 sati). Nama će to biti peti nastup na europskim prvenstvima, treći za redom. Najbolje plasmane ostvarili smo na prva dva europska prvenstva: u Njemačkoj 1994. godine bili smo peti, a dvije godine kasnije u Danskoj smo bili šesti. Na posljednjem europskom prvenstvu u Švedskoj, prije dvije godine, osvojili smo sedmo mjesto, a samo nas je jedan pogodak dijelio od plasmana u polufinale. Većina igračica koja je igrala u Švedskoj je ovdje u Makedoniji.

- Sa Srbijom smo igrali prije mjesec dana na turniru u Sloveniji i pobijedili smo ih uvjerljivo. Dobro, njima je nedostajala Tanja Medved, ali 90 posto igračica koje su tada igrale ovdje su u Makedoniji - rekao je Zdravko Zovko, izbornik hrvatske reprezentacije.

Prva utakmica naših rukometašica bit će ujedno možda i najvažnija. Jer, pobjeda protiv Srbije širom nam otvara vrata drugom krugu.

- Zapravo, na ovako velikim natjecanjima uvijek je posljednja utakmica najvažnija. No, slažem se da bodovi protiv Srbije mogu značiti prolazak dalje. Dobro smo ih proučili, pogledali smo dosta videosnimaka i potpuno spremno očekujemo današnju utakmicu. Moramo biti koncentrirani u obrani i u napadu. Ne smijemo dozvoliti pogreške koje bi nas skupo mogle stajati - istaknuo je Zovko.

Snaga srbijanske reprezentacije je u igračicama koje igraju u inozemstvu. To je u prvom redu Tanja Medved, koja je u Valenciji igrala zajedno s našom Maidom Arslanagić, a zanimljivo je da joj je ujedno i menadžerica. Danas obje igraju u Danskoj. Tanja u Aarhusu, a Maida u KIF Vejenu.

- Dobro da ne igra Ana Đokić koja je kod mene u Podravci sjajno odigrala ovaj dio sezone - istaknuo je Zovko.

Prve tri reprezentacije iz svake skupine idu u drugi krug. Tamo se spajaju skupine A i B, odnosno C i D. Bodovi iz prvog kruga se prenose. U drugom krugu svaka reprezentacija odigrat će još tri utakmice. Prve dvije iz svake skupine drugog kruga plasirat će se u polufinale koje se igra 13. prosinca, a finale i susret za treće mjesto igraju se 14. prosinca.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije