Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARTEKS - OSIJEK 0:0 Utakmica prekinuta u 82. minuti zbog guste magle

Magla spasila Osječane

16.11.2008.
u 18:01

Ispričati priču s prvenstvene utakmice Varteksa i Osijeka gotovo je nemoguće, a da se obavezno ne spomene veliki broj mladih igrača iz vlastitih nogometnih škola ova dva prvoligaša. Varaždinci i Osječani već dulji niz godina igrački kadar pune svojim, domaćim snagama. Ostvareni rezultati potvrda su ispravnosti njihovih odluka.

Jake nogometne škole
- Oba sastava imaju izuzetno dugu tradiciju odličnih rezultata u mlađim uzrastima, a logičan slijed rada s tim mladićima je da se nakon škole nogometa, onima najperspektivnijima pruži prilika i u prvom sastavu - rekao nam je razgovoru bivši trener Osijeka i izbornik mlade reprezentacije Ivo Šušak.

Obzirom na tešku financijsku situaciju, ovakva stručna politika oba prvoligaša s Drave, bio je jedini logičan slijed stvari. No, sigurno je da postoji i rješenje nakupljenih problema.

- Samo privatizacija. Tada bi se u prvom redu osigurali kvalitetniji uvjeti za rad, infrastrukturni i organizacijski - dodao je Šušak. Upravo su Varaždinci početkom prošlog tjedna najavili kako će klub u ovo vrijeme sljedeće godine sigurno biti u privatnim rukama. Sve pripremne radnje, realna procjena vrijednosti kluba, kao i odabir najboljeg modela privatizacije, trebale bi biti poznate najkasnije do završetka ove sezone.

Oslonac domaći igrači
- Ali vjerujem kako će se i tada većina naših klubova i dalje usredotočiti na vlastite igrače, tek s pokojim pojačanjem sa strane, kojima se tada nije problem uklopiti u momčad. Gledajte i sada Varteks u svojim redovima ima tek dva «stranca», Lučića i Papu, dok se u igru Osijeka odlično uklopio mladi Brazilac Luiz - zaključio je Šušak.

Zanimljivo je da obje momčadi vode i domaći treneri. Iako mlađi i neiskusniji u vođenju prvoligaški utakmica od svojeg varaždinskog kolege, osječki strateg Tomislav Steinbrückner većinu je svojih igrača vodio kroz osječku školu nogometa. Besekovo iskustvo ovoga se puta ipak nije pokazalo kao prevaga. Na kraju niti gusta magla nije dala da se utakmica odigra do kraja. Stigla je u trenucima kada su krojači opasno pritisnuli gol gostiju iz Slavonije, možda čak i spasila osječki sastav. U 82. minuti sudac Domagoj Vučkov zbog nemogučnosti nastavka poslao je igrače u svlačionicu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije