Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afrički kup nacija

Madagaskar priredio veliko iznenađenje, Egipat nastavio niz

Egipat
Foto: DPA/Pixsell
1/3
30.06.2019.
u 23:43

Madagaskar je pobjedom protiv Nigerije izborio prvo mjesto u skupini i plasman u osminu finala afričkog Kupa nacija što je najveći uspjeh u povijesti te zemlje

U susretu posljednjeg, trećeg kola A skupine afričkog prvenstva koje se održava u Egiptu, domaćin je u Kairu pobijedio Ugandu s 2:0 upisavši i treću pobjedu u skupini.

Pobjedu Egiptu donijeli su Mohamed Salah sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 36. minuti, te Ahmed Elmohamady u posljednjim trenucima prvog dijela. 

U drugom susretu iz skupine A DR Kongo je bio uvjerljiv protiv Zimbabvea pobijedivši sa 4:0. Golove su zabili Jonathan Bolingi (5), Cedric Bakambu (35, 66-11m) i Britt Assombalonga (78).

Egipat je osvojio prvo mjesto u skupini s maksimalnih devet bodova, dalje ide i Uganda koja je druga sa četiri boda, dok će DR Kongo još morati pričekati na rasplet u ostalim skupinama.

S tri boda lovi jednu od četiri karte za osmine finala koje će osvojiti najbolje trećeplasirane ekipe.

U ranijem terminu odigrane su posljednje dvije utakmice iz B skupine uz veliko iznenađenje koje je priredio Madagaskar pobijedivši Nigeriju sa 2:0.

Madagaskar je tom pobjedom izborio prvo mjesto u skupini i plasman u osminu finala afričkog Kupa nacija što je najveći uspjeh u povijesti te zemlje. Naime, Madagaskar do sada nikada nije nastupio na afričkom Kupu nacija, a u svom premijernom nastupu je odmah prošao skupinu.

Nigeriju može utješiti što je i porazom prošla dalje, no sada će imati daleko teži put prema afričkoj kruni. Pobjedu momčadi koju vodi francuski stručnjak Nicolas Dupuis donijeli su Lalaina Nomenjanahary golom u 13. minuti, te Carolus Andriamatsinoro pogotkom u 53. minuti.

U drugom susretu iz skupine Gvineja je pobijedila Burundi s 2:0 i približila se plasmanu u osminu finala kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Ključni trenutak utakmice dogodio se već u 12. minuti utakmice kada je Burundi ostao s igračem manje nakon što je 'pocrvenio' Christophe Nduwarugira. U nastavku utakmice Gvineja je golovima Mohameda Yattare (25, 52) stigla do pobjede.

Na koncu je Madagaskar osvojio prvo mjesto sa sedam bodova, Nigerija je druga sa šest bodova, Gvineja ima četiri boda, a na začelju je Burundi s tri poraza i razlikom pogodaka 0:4.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije