Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO - GORICA

Ma kakav Anderlecht, sad je važan samo Beli Atiemwen

Dinamo Spartak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
02.12.2018.
u 12:16

Uz sjajnog strijelca Lukasza Zwolinskog, Gorica ima i čvrstu momčad, ali i vrlo nezgodnog Iyayija Believea Atiemwena, 22-godišnjeg Nigerijca na kojeg će plavi morati dobro pripaziti.

Nakon reprezentativne stanke Dinamo je ušao u “žrvanj” utakmica, u ritam kada igra svaka tri, četiri dana. I plavi su u Istanbulu u susretu s Fenerbahçeom uzeli potrebni bod (0:0) da bi se okitili naslovom pobjednika skupine i prije zadnjeg susreta s Anderlechtom koji bi trebao biti slavljenički pred svojim navijačima.

Doduše, u taj novi ritam plavi su ušli, a da u dva susreta nisu postigli pogodak, nes(p)retno su izgubili na Rujevici s 1:0 od Bišćanove Rijeke, a u Istanbulu je susret bez pogodaka zapravo prije bio pobjeda nego remi, jer to je bilo ono što je Dinamu trebalo.

I dalje plavi nastavljaju, danas im u Maksimir dolazi Gorica (15 sati), pa slijedi kup sa Slaven Belupom, potom zaprešićki Inter, već spomenuti Anderlecht i onda za kraj maksimirski susret s Hajdukom.

Atiemwen: Spremni smo i mi

I dok ljudi već pogledavaju prema vremenskoj prognozi za 13. prosinca kad se igra s Anderlechtom i razmišljaju hoće li udovoljiti želji Nenada Bjelice i doći pozdraviti europski Dinamo, sam strateg plavih ostao je u aktualnom trenutku. A on se zove Gorica. Novi prvoligaš koji je u gornjem domu i s pravom gleda prema plasmanu u Europu. Doduše, malo su dečki iz Velike Gorice zastali u prošlom kolu kada su kod kuće izgubili od Istre. No, trener Jakirović i njegova legija žele zadržati ozbiljan priključak s Rijekom, Osijekom i Lokomotivom. Zato bi im nekakav plijen u Maksimiru dobro “sjeo”.

Dinamo Spartak
1/15

– Nema težeg suparnika od Dinama, kad to kažem, sigurno nisam ništa novo otkrio jer Dinamo je naša najjača momčad. Stoga očekujem da ćemo biti u podređenom položaju, da će Dinamo određivati tempo igre iako, mi smo nešto tijekom tjedna spremali za tu utakmicu i nadam se da ćemo moći odgovoriti, da ćemo znati iskoristiti neke stvari koje će se u utakmici ponuditi. No, Dinamo je favorit i mogu mu samo čestitati na europskim uspjesima, a to je samo dokaz koliko je jak – kazao je trener Gorice Sergej Jakirović.

U prvom međusobnom srazu u Velikoj Gorici Dinamo je slavio s 1:0, nisu plavi blistali, ali bili su bolji, imali su prilika, a s druge su strane potpuno zaustavili Goricu, hit-momčad prvenstva, nisu joj dopustili nijednu ozbiljnu priliku.

– Nešto smo naučili iz tog susreta, bio nam je to prvi protiv Dinama i sada smo za tu utakmicu iskusniji. Imao je Dinamo prilike, mi smo neke situacije mogli bolje završiti, na kraju je Olmo iskoristio grešku naše obrane. Ali, u toj smo utakmici vidjeli da možemo dobro parirati – zaključio je Jakirović.

Uz sjajnog strijelca Lukasza Zwolinskog, Gorica ima i čvrstu momčad, ali i vrlo nezgodnog Iyayija Believea Atiemwena, 22-godišnjeg Nigerijca na kojeg će plavi morati dobro pripaziti.

Pripreme počinju 3. siječnja

– Dinamo je sigurno spreman za nas, ali spremni smo i mi za njega, dobro smo radili – kazao je Nigerijac kojem su “skratili” ime u Beli, a Dinamo ga mora “skratiti” na što manji učinak. Koliko je važan, vidi se već i po tome što ga u porazu od Istre nije bilo.

Bjelica će sigurno malo izmiješati svoj sastav, a i pokušati zabiti pokoji gol da se prekine post u zadnje dvije utakmice. No, to i ne mora zabrinjavati trenera plavih nakon dosad odigranih utakmica. Stoje prilično “pristojno”. A za popravak ofenzivnog i poboljšanje realizatorskog dijela igre imat će vremena. Kraj sezone je blizu, a onda će u novim pripremama moći više raditi na tome.

Plavi neće imati puno vremena za oporavak od novogodišnjeg mamurluka, već 3. siječnja počinju im pripreme u Zagrebu, a sedam dana kasnije odlaze u svoju uobičajenu zimsku bazu u Tursku i tamo će se “brusiti” za proljeće. Europsko.

>> Pogledajte što je Bjelica rekao po povratku iz Istanbula

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije