Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LETJELE PETARDE

Mađarski navijač ispričao što se dogodilo: Hrvati su nam priredili pakao

Mađarska navijači
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
10.10.2019.
u 18:19

- Bila je to paklena noć. Domaći huligani na naš hotel su neprestano bacali petarde. Torcida nas je pratila cijeli dan. Navečer je došlo do nereda, a jedan od nas je uhićen - ispričao je jedan mađarski navijač tamošnjim novinarima.

Na splitskim Gripama sinoć je došlo do sukoba hrvatskih i mađarskih navijača. Mađari su napadnuti dok su se s Bačvica vraćali u hostel kojem su odsjeli. No, brzo je intervenirala policija i spriječila veći sukob.

A jedan mađarski navijač tvrdi da sinoć nisu mogli spavati jer su im naši navijači stalno bacali petarde.

- Bila je to paklena noć. Domaći huligani na naš hotel su neprestano bacali petarde. Torcida nas je pratila cijeli dan. Navečer je došlo do nereda, a jedan od nas je uhićen - ispričao je jedan mađarski navijač tamošnjim novinarima.

Mađarski mediji navode da je u toj skupini oko 50 njihovih navijača koju najvećim dijelom čine fanovi Diósgyőrija, Újpesta i Pécsija. Navodno su im se priključili i poljski huligani.

Danas u ranim poslijepodnevnim satima u fun zonu kod Spaladium arene došlo je nekoliko autobusa s mađarskim navijačima. Tamo ih je ukupno šestotinjak, a do kraja dana policija očekuje da će ih u toj zoni biti oko 1500. Novinare koji su s policijom išli po Splitu dočekali su dobro raspoloženi, uzvikujući navijačke usklike i pjevajući pjesme.

- Nadziremo dio navijača koji je došao dan ili dva ranije, kao i ove koje pristižu danas preko auto ceste, tamo ih prihvaćamo i dovodimo ovdje. Tu će biti sve do koji sat prije utakmice kada ćemo ih organizirano prebaciti na stadion. Oni surađuju s nama u potpunosti, po gradu slušaju naše zapovijedi, prihvaćaju naše savjete i okupljaju se u fun zoni. Iste takve upute su dobili i u Mađarskoj putem međunarodne policijske suradnje - rekao je pomoćnik zapovjednika Interventne jedinice policije Split Siniša Stipandžija.

Komentara 10

PR
predator57
19:43 10.10.2019.

Nisu hrvati, već nogometni probisvijet.

DI
Direkt
19:18 10.10.2019.

Barbari.

SA
SajamTastine
19:22 10.10.2019.

Hoće li predsednik vlade i predsjednica i sada sjavno istupiti ili to čine samo u slučaju jako upitnih napada na pojedince jako upitnih pozadina jednog posebnog i očito jedinog važnog naroda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije