Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ HNS-a PORUČILI:

Mađari su napravili prekrasan stadion, zar Hrvatska nema željezo, beton i radnike?

Mađarska - Hrvatska
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
27.03.2019.
u 14:35

Groupama Arena stajala je oko 50 milijuna eura, a ministar gospodarstva Mihály Varga izjavio je kako će prodaja zemljišta dobivenog okretanjem pozicije novog stadiona pokriti troškove gradnje

Hrvatski nogometni savez na svojoj je stranici nakon utakmice s Mađarskom objavio tekst u kojem traži izgradnju nacionalnog stadiona.

"U samo 14 mjeseci, uz financiranje države, mađarski velikan Ferencváros i mađarski nogomet dobili su prekrasan novi stadion – spektakularnu Groupama Arenu. Gledajući taj stadion, hrvatski navijač ne može se ne zapitati – zar Hrvatska nema beton? Željezo? I radnike sposobne napraviti ovakav stadion?" pitaju se u HNS-u.

Impresionirani su nogometnim zdanjem u Budimpešti.

"Hrvatska nogometna reprezentacija imala je priliku već dva puta zaigrati na novom, uistinu krasnom stadionu u Budimpešti: u ožujku 2016. godine kada je u prijateljskom susretu s Mađarskom odigrala 1:1, dok su domaćini gotovo točno tri godine kasnije, ove nedjelje, slavili 2:1 u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Na ponos svim Mađarima, ulaznice za tu utakmicu rasprodane su čim su puštene u prodaju", navodi se u tekstu.

"Groupama Arena stajala je oko 50 milijuna eura, a ministar gospodarstva Mihály Varga izjavio je kako će prodaja zemljišta dobivenog okretanjem pozicije novog stadiona pokriti troškove izgradnje. Stadion je multifunkcionalan te uz nogometne utakmice može ugostiti i koncerte, konferencije i različite druge kulturne događaje. Čak 2800 tona željeza izrađeno je u Kecskemetu, dok je betonska struktura (25.000 kubičnih metara) napravljena u Penteli. Izgradnja stadiona omogućila je posao za oko 2000 radnika", pišu u HNS-u te dodaju:

"Groupama Arena samo je jedan od brojnih novih stadiona čiju je izgradnju financirala mađarska država. Do siječnja 2015., mađarska Vlada uložila je približno 500 milijuna eura na nove stadione, a sličnim se tempom nastavilo i u sljedećem razdoblju. Krajem ove godine planira se i otvorenje nacionalnog stadiona u Budimpešti koji nosi ime legendarnog Ferenca Puskasa, na kojemu će sljedećeg ljeta biti odigrane tri utakmice natjecanja po skupinama Europskog prvenstva te jedan susret osmine finala."

>> Pogledajte Modrićevo upozorenje nakon poraza od Mađarske

Komentara 68

Avatar Uskok
Uskok
15:52 27.03.2019.

Tako je. Hrvatska kao država u suradnji svih može napraviti nekoliko stadiona. Država, klubovi, gradovi, poduzetnici. U suradnji. Treba izgraditi stadion u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. za 50 milijuna eura se napravi savršeni stadion za 20 000 ljudi. Za 100 milijuna se napravi za 40 000. To je nešto što se svakako može i treba napraviti. To ide u normalno funkcioniranje države. Pa ljudi moji mi 40 godina nismo ništa uložili u sportsku infrastrukturu s izuzetkom rukometnih dvorana. Sramotimo se pred cijelim svijetom kad nam netko dođe u goste. Eto Zagreb. Nek država da 30 milijuna, Zagreb 30, Dinamo 30 i HNS 10 i eto ti stadiona i za Zagreb i za Dinamo i za reprezentaciju. Rijeka, država 20 milijuna, grad 10, klub 10, HNS 10 i eto ti stadiona. Prestanite filozofirat i počnite radit.

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
14:45 27.03.2019.

Zar nije HNS dobio neku lovu od UEFA za tu namjenu ?

HE
herojulice
15:03 27.03.2019.

Kako nema? Eno hrpa željeza i betona u Maksimiru a vrijednost utučena za četiri stadiona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije