Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Lyon u Firenci igra za Liverpool

'Liverpool\'s Dirk Kuyt (L) challenges Olympique Lyon\'s Cris during their Champions League soccer match at Anfield in Liverpool, northern England, October 20, 2009.     REUTERS/Phil Noble (BRITAIN SP
'PHIL NOBLE'
24.11.2009.
u 10:08

Je li Liverpool sposoban za još jedan čudesni europski povratak? Ovaj put, za razliku od prijašnjih godina, engleski klub više ne ovisi sam o sebi, svaki će Liverpoolov navijač drhtati za dobar rezultat Lyona u Firenci.

Zanimljivo, baš je Lyon pobjedom (2:1) na Anfieldu i remijem (1:1) na Gerlandu (ključne pogotke u obje utakmice postigao je u sudačkoj nadoknadi) doveo Liverpool u takvu situaciju.

Lyon želi prvo mjesto

Dakle, Lyon je sigurno izborio proljeće i osminu finala u Ligi prvaka. U utorak Francuzi gostuju u Firenci i jedini im je motiv osvajanje prvog mjesta u skupini, kako bi bili nositelji u proljetnom ždrijebu. Pobijedi li Fiorentina, talijanski i francuski klub sigurno idu dalje, a Liverpool ispada.

Englezima je pak uz pobjedu u Budimpešti kod Debrecena potreban dobar Lyonov rezultat. Bude li u Firenci remi, Liverpool će u zadnjem kolu morati pobijediti Fiorentinu s čak tri gola prednosti, jer je u Firenci bilo 2:0 za Talijane (u Uefinim natjecanjima prvi je kriterij međusobni omjer). Pobijedi li pak Lyon u Firenci, Liverpoolu će biti dostatna bilo kakva pobjeda protiv Fiorentine u zadnjem kolu.

Pjanić: Idemo po pobjedu

– Dosad smo odigrali nekoliko velikih utakmica u Ligi prvaka i tako želimo nastaviti i u Firenci. Imamo dobru momčad i velik potencijal, nadam se da ćemo opet potvrditi klasu. Želio bih u Firenci uživati onako kako sam uživao nakon pobjede protiv Liverpoola na Anfieldu, idemo po pobjedu – rekao je Miralem Pjanić, nogometaš Lyona i reprezentativac BiH.

Zamršeni je čvor u skupini F, u kojoj sve četiri momčadi imaju izglede za ulazak u osminu finala. Barcelona će na Nou Campu dočekati Inter, Vukojevićev Dinamo gostuje u Kazanju i vidjet ćemo hoće li se nakon ovog kola situacija malo raspetljati ili još više zapetljati! Dodajmo da su se Messi i Ibrahimović oporavili od ozljeda mišića, a Marquez ipak nema svinjsku gripu, od koje boluju Abidal i Yaya Toure.

Pobjedom u Bukureštu protiv Seville, koja je već u osmini finala, rumunjska bi Unirea napravila veliki korak prema senzacionalnom prezimljavanju. Zapravo, pobijede li Rumunji, a Rangers i Stuttgart remiziraju, Unirea ide dalje!

Eduardov je Arsenal već "vizirao" kartu za proljetni vlak u Ligi prvaka, odigra li ozbiljno utakmicu u Londonu sa Standardom, može se očekivati golijada u mreži Belgijaca, kojoj bi se najviše razveselio – Olympiakos.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije