Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska i Belgija

Lyon prekinuo niz PSG-a od 36 susreta bez poraza, Santini zabio protiv Anderlechta

Lyon - PSG
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
28.02.2016.
u 23:20

Bio je to Santinijev deseti pogodak ove sezone.

U derbiju 28. kola francuskog nogometnog prvenstva Lyon je pobijedio Paris St Germain 2-1 nanijevši francuskom prvaku prvi poraz ove sezone.

Bio je to ujedno i prvi poraz PSG-a u posljednjih 37 ligaških utakmica. Zadnji poraz momčad iz Pariza je doživjela 15. ožujka prošle godine na gostovanju kod Bordeauxa (2-3). Nakon toga PSG je nanizao 32 pobjede i četiri neodlučena ishoda.

Pobjedu Lyonu donijeli su Gnaly Maxwel Cornet (13) i Sergi Darder (45+2), dok je pogodak za Parižane zabio Lucas Moura (51).

U ranije odigranom susretu Monaco je odigrao 0-0 na gostovanju kod Nantesa. Danijel Subašić je odradio cijeli dvoboj za gostujući sastav, dok Mario Pašalić nije nastupio.

Caen je u dvoboju za treće mjesto na gostovanju pobijedio St. Etienne 2-1, a susret između Ajaccioa i Marseillea je odgođen zbog poplavljenog terena,.

Na ljestvici vodi PSG sa 73 boda, na drugom mjestu je Monaco sa 23 boda manje, a na treće mjesto se probio Lyon sa 42 boda.

U susretu 28. kola belgijskog nogometnog prvenstva Anderlecht i Standard su u Bruxellesu odigrali 3-3, a prvi pogodak za goste zabio je hrvatski nogometaš Ivan Santini.

Domaćin je poveo u 13. minuti golom Matiasa Suareza, a tri minute kasnije Santini je izjednačio. Bio je to njegov deseti pogodak ove sezone.

Do kraja susreta Standard je imao vodstvo 2-1 i 3-2 golovima Mile Kosanovića (31) i Modoua Mbodjia (66-ag), no Anderlecht je oba puta izjednačio, a strijelci su bili Stefano Okaka (55) i Dodi Lukebakio (74). 

U derbiju kola Genk je pobijedio Club Brugge 3-2 i dostigao ga na vrhu ljestvice. Golove za Genk zabili su Karelis (36-11m), Buffel (50) i Samatta (81), dok su pogotke za goste zabili Meunier (15) i Vanaken (83).

Genk i Club Brugge vode na ljestvici sa po 58 bodova, Anderlecht je treći sa 52 boda, dok je Standard na sedmoj poziciji sa 38 bodova.

>>Nezaustavljiva Barca izjednačila Realov rekord uz novu Messijevu čaroliju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije