Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filip Bundović

Lutao sam, radio neozbiljne stvari koje nisam smio

03.12.2019.
u 17:01

Filip je u studenom odigrao četiri sjajne predstave pa je s pravom najveći favorit i za igrača mjeseca u ABA ligi

Nakon prilično hladnog starta u regionalnoj ligi (1-5), Cibona se ipak uspjela “zabundati” i to najviše zahvaljujući Bundi. A to je nadimak prvog centra vukova Filipa Bundovića (25, 204 cm).

Premda to nije bio njegov najbolji dan, pa je igrao samo 13 i pol minuta, najbolji cibos u posljednje vrijeme bio je junak i ove pobjede. Svoj 11. koš zabio je sa zvukom sirene, za pobjedu nad Primorskom (80:78).

Filip je u studenom odigrao četiri sjajne predstave pa je s pravom najveći favorit i za igrača mjeseca u ABA ligi.

– To što igram najbolju košarku u karijeri moram zahvaliti klubu i treneru Veliću koji su mi dali priliku i vjeruju u mene.

Bez obzira na to što ne dominira visinom, Filip se dobro osjeća na poziciji petice.

– Kao mlađi više sam igrao na četvorci, a sada se dobro osjećam na centru, a kao takvom veći mi je deficit kilaža nego centimetri.

I danas pamtimo koliko je dobro igrao Bundović kao Cedevitin mladac kada je bio i najbolji igrač završnice juniorskog prvenstva i to protiv Zagreba sa Šarićem i Hezonjom.

– Bio sam MVP tog turnira i sve je nakon toga trebalo ispasti bolje no što jest. Moja je krivnja što sam promijenio puno klubova i što svoju karijeru nisam dizao iz sezone u sezonu. Pokušavao je u inozemstvu ali nije išlo.

– Bio sam u Njemačkoj, Španjolskoj, Kosovu, Turskoj. Tražio sam se, lutao. Nigdje se nisam uspio zadržati dulje od godinu dana.

Za nekim odlukama i danas žali pa tako i za ovoljetnom kada se nije odazvao pozivu izbornika Mršića za nastup na Ljetnoj NBA ligi.

– To je bila moja pogreška, no i unatoč tome nadam se pozivu izbornika.

U Hrvatsku se vratio u jesen 2018. ali ne u klub u kojem je stasao (Cedevita) i koji mu nikad nije pružio pravu seniorsku priliku.

– Bila je to i moja pogreška jer sam kao mladac radio neke stvari koje nisam trebao. No, u međuvremenu sam shvatio, uozbiljio se.

Njegovu novostečenu ozbiljnost kao da ilustrira i brk koji je pustio.

– To mi je od prošle sezone kada smo Markota i ja odlučili nositi brkove. Nadam se da ću izdržati do kraja sezone.

Ključne riječi

Komentara 1

IV
ivan659
01:27 04.12.2019.

doso si sebi,to je bitno..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije