Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugogodišnje iskustvo

LUKOIL naftu i plin proizvodi u skladu sa strogim standardima očuvanja okoliša

Kalinjingrad
Foto: Shutterstock
10.04.2018.
u 13:08

Osim naftnih platformi, u Kalinjingradskoj regiji postoji mreža od 30 benzinskih postaja i kompleksni naftni terminal za prijevoz nafte i naftnih derivata.

Iako mala površinom, Kalinjingrad je za Rusiju izuzetno važna baltička pomorska luka. U Kalinjingrad i samu regiju ulažu se značajna financijska sredstva, kako bi se povećala industrijska proizvodnja, a samim time i trgovina između Ruske Federacije i ostatka svijeta.

LUKOIL je prepoznao potencijale same geolokacije Kalinjingrada, te je 1995. započeo s radom, ekstrahiranja nafte i plina na najvećem nalazištu u Baltičkom moru. Dugogodišnje iskustvo dokazalo je da se pomoću profesionalnog pristupa ekologiji, nafta i plin mogu proizvesti u skladu sa strogim standardima očuvanja okoliša.

Osim naftnih platformi, u Kalinjingradskoj regiji postoji mreža od 30 benzinskih postaja i kompleksni naftni terminal za prijevoz nafte i naftnih derivata. Cilj LUKOIL-a je sustavno očuvanje okoliša i razvitak socijalnog partnerstva u Kalinjingradskoj regiji. Sporazum o međusobnoj suradnji između regionalne vlasti i LUKOIL-a. potpisan je 2017, a cilj mu je razvoj infrastrukture za tržište naftnih derivata, uvođenje inovativnih tehnologija za proizvodnju ugljikovodika, zaštitu okoliša i racionalno korištenje prirodnih resursa.

Osim navedenog, dokument također utvrđuje mjere za razvoj društvene infrastrukture regije i predviđa potporu LUKOIL-a za kulturne, sportske, obrazovne i zdravstvene projekte u regiji Kalinjingrad (Kant Baltic Federal Sveučilište, P.P. Institut Shirshov Ocean Studies, Muzej svjetskog oceana, Muzej Amber, regionalnu filharmoniju Kalinjingrad, Dječju regionalnu bolnicu ), kao i razne škole, sirotišta, predškolske ustanove i mnoge druge organizacije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije