Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zemlja ponosna

Što očekivati od Modrića? Priopćenje da više neće igrati za Hrvatsku...

Luka Modrić na suđenju Mamićima
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
19.07.2017.
u 09:30

Bitku za pravnu državu gubimo već 25 godina i sad očekujemo da preokret u njoj donese Luka Modrić

Rakitić s obitelji pobjegao s ljetovanja u Hrvatskoj nakon što je kamenovana kuća na Ugljanu u kojoj je odsjeo. Lovrena nakon sezone u Liverpoolu opljačkali u stanu u Zagrebu dok je spavao. Nedavno je lopov iz stana Nikole Kalinića u Splitu odnijeli nakit u vrijednosti pola milijuna kuna. Modrić nakon osvajanja trećeg naslova prvaka Europe s Realom u Hrvatskoj optužen za davanje lažnog iskaza na suđenju u Osijeku. Mateo Kovačić oženio se u Sesvetama. Ima i lijepih vijesti kad naše nogometne zvijezde dođu u domovinu. Ali! Na svadbi mu se Zdravko Mamić skinuo gol do pasa. Užas!

Dakle, onog trenutka kad svi ti naši reprezentativci, zvijezde europskog nogometa, slete u zračnu luku Franjo Tuđman, stižu ustvari u drugi svijet u odnosu na onaj u kojem žive i u kojem zarađuju toliko koliko zarađuju ne zato što su nekog obmanuli ili prevarili, već zato što je nogomet danas veliki biznis u kojem se vrti ogroman novac. I jer je netko valjda procijenio da toliko vrijede.

Luka Modrić na suđenju Mamićima
1/8

Dolaze u zemlju za koju igraju i čije ime pronose, ogrnuti zastavom dok slave trofeje sa svojim klubovima, ali koja je uz to što je teško frustrirana, pa se bijes iskaljuje najčešće preko društvenih mreža i foruma na svakom tko je dostupan, i duboko podijeljena. “Zanima me da l’ bi opet išao u rovove...”. O, pa to je u Hrvatskoj suvišno pitati. Jesi li lijevo ili desno, jesi li za branitelje ili protiv njih. Jesi li za Mamića ili protiv njega. Prvi ili drugi rov, biraj. Ako ćeš u sredinu, onda si budala jer ćeš stradati od unakrsne paljbe.

Hrvatska je odlučila dobiti bitku za vladavinu prava, koju inače gubi već 25 godina, na svjedočenju Luke Modrića, po većini parametara najvećeg hrvatskog nogometaša u povijesti, što ga opet ne može staviti iznad zakona. Iako je davanje lažnog iskaza optužba koju je vrlo teško dokazati, javnost to pretjerano nije zanimalo i uglavnom se osudom i izrugivanjem zazivala kazna, pa smo tako odmah mogli saznati da je najveća moguća pet godina zatvora.

Najblažu moguću gotovo nitko nije spominjao, već se u ritmu “raspni ga, raspni” zazivalo baš “pet godina, pet komada” kao da jedva čekamo vidjeti kako Modrića izravno iz Madrida s lisičinama odvode u Remetinec. Jer, nije ispunio naša očekivanja. A što smo sve očekivali?

Očekivali smo da zna kad je debitirao za reprezentaciju. Iskreno, meni je važnije da zna odigrati u prostor i da nas odvede na još jedan SP, a to kad je i protiv koga Modrić debitirao dobro je da zna onaj tko igra s ekipom sportski kviz. Očekivali smo da se sjeti svakog potpisanog aneksa s datumima potpisivanja, iako velika većina Hrvata čita samo onaj članak u kojem piše ugovorena svota, ostalo nas ne zanima što, kad i zašto potpisujemo.

Očekivali smo da će biti prorok i 2004. predvidjeti u što će se jednog dana “pretvoriti” čovjek s kojim potpisuje ugovor. Dakle, Zdravko Mamić 2004. i 2017. dva su različita “pojma” iz više perspektiva. Što sad možemo očekivati od Modrića? Recimo, da pošalje priopćenje da više neće igrati za Hrvatsku.

Budući da ne postoji zakonska obaveza odazivanja izborniku, to je njegovo slobodno pravo koje neki iskoriste već na početku karijere. Modrić je u 11 godina igranja dao dosta. Iskreno, na njegovu bih mjestu poslao priopćenje da se zahvaljujem jer nisam moralno dorastao igrati za Hrvatsku i da svakako želim sreću s moralno besprijekornima. Baš kao što je i većina nas.

S druge strane, Mamić nije baš u poziciji da dijeli lekcije i takvoj javnosti. Jer, Luka Modrić nema godišnje deset poziva sa sudova u Hrvatskoj, a na sud u Osijek nije morao ni zbog Dee Redžić, ni zbog Domagoja Novokmeta, ni zbog malog Đure. Morao je zbog Mamića i njegova načina poslovanja koje je sporno i međunarodnim istražnim sustavima poput švicarskog, a zbog kojeg su u sudske klupe morali i Lovren i Eduardo. A budući da se Modrić ipak bolje snalazi na terenu, u kopačkama, na klupi je ostao – izgubljen.

 

Komentara 86

2F
2fast4u
11:43 19.07.2017.

kao pravnik mogu reći da je sramotno i nedopustivo u suđenju za kaznena djela koja se stavljaju na teret Mamiću uopće optužnicu bazirati na izjavama svjedoka, postoje konkretni materijalni dokazi i svatko razuman se pita što se oni ne koriste nego se namješta "puška" Modriću.

DU
Deleted user
11:07 19.07.2017.

onaj Dobrović je zaboravio kaj je bilo prije 6 mjeseci, i niko ga ne prca zbog toga, ali Luku prcaju zato jer se ne sječa nečega od prije više od deset godina. katastrofa od većine novinara, nema tu ni trunkee objektivnosti, sve obojeno crvenim crnilom.

GD
Gospon Drug
09:52 19.07.2017.

Od Modrića možemo očekivati da će nastaviti igrati za repku ali sta očekivati od onih koji traže da osudi Mamića umjesto suca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije