Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska

Luka Modrić priznao utaju poreza i prihvatio osam mjeseci zatvora!

Luka Modrić Real madrid
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
22.09.2018.
u 13:11

Modrić se nagodio s tužiteljima, te priznao krivnju za optužbe koje mu je Porezna agencija stavila na teret, a riječ je o dva kaznena djela utaje poreza u visini od 870.728 eura

I dok čeka ponedjeljak i moguće osvajanje Zlatne lopte, Luka Modrić dobio je jednu drugu 'nagradu'. Osam mjeseci zatvora od strane španjolskog državnog tužilaštva!

No, ta će kazna, kao i sve dosadašnje svih nogometaša koji su utajili porez, biti preinačena u uvjetnu, piše Goal.

>> Pogledajte što je Dinamov trener rekao jutro nakon pobjede nad Fenerom

Pa tako zvijezda madridskog Reala neće u zatvor.

Modrić se nagodio s tužiteljima, te priznao krivnju za optužbe koje mu je Porezna agencija stavila na teret, a riječ je o dva kaznena djela utaje poreza u visini od 870.728 eura.

Kapetan hrvatske reprezentacije je, prema navodima tužitelja, u 2013. utajio 290.990 eura, a u 2014. godini 579.738 eura koje je dobio na osnovu svojih autorskih prava na imidž, a koje je prebacio na tvrtku Ivano (nazvanu po njegovom sinu) sa sjedištem u Luksemburgu.

Modrić se s državom nagodio da plati 40 posto iznosa što je otprilike 350.000 eura, a zatvorska je kazna zamijenjena novčanom po "tarifi" 250 eura na dan pa će na račun toga morati uplatiti dodatnih 60.000 eura. Sve skupa preko 400.000 što s onih milijun eura koje je već platio za porezne muljaže iznosi gotovo milijun i pol eura kazne.

Realova vedeta tako je zaključila mučnu epizodu sa španjolskim vlastima, ali tamošnji mediji ističu da to nije jedina "fronta" koju Modrić ima otvorenu s poreznom agencijom.

Komentara 132

JU
juma
14:32 22.09.2018.

Glupo je misliti kako bilo koji nogometas porez placa sam ili da mu se isti odbija od place. Za to postoje dobro placeni porezni savjetnici koji popunjavaju porezne prijave trazeci male i velike rupe u zakonu kako bi se moglo odbiti sto vise, odnosno platiti sto manje poreza. Porezni savjetnici prosto se natjecu koji ce uspjeti najvise spustiti davanja i dobiti najveci honorar. Zato nogometasi bas i ne znaju sto je sve legalno, sto polulegalno, a sto zabranjeno. Nije slucajno sto su gotovo svi nogometasi Reala optuzeni. Ocigledno su imali istog savjetnika.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:32 22.09.2018.

Sitnica..Gori su kod nas ugostitelji i vlasnici apartmana po turistickim djelovima Hrvatske, profesionalni utajivaci poreza koji svake godine nanesu drzavi stetu u milijardama€.

MI
miro44V
13:43 22.09.2018.

jel priznao da cetnici dirigiraju vecernjem listu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije