Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Drago Hudika, Hina
1. kolo

Modrić sjajan u Realovoj pobjedi, Vlašić zabio i asistirao za CSKA

Modrić sjajan u Realovoj pobjedi, Vlašić zabio i asistirao za CSKA
Foto: Reuters/Pixsell
19.09.2018. u 22:53

Aktualni europski prvak Real Madrid pobjedom je krenuo u obranu naslova u Ligi prvaka. U susretu 1. kola G skupine kraljevski klub je u Madridu pobijedio Romu 3-0 u susretu u kojem je Luka Modrić upisao asistenciju i stoti nastup u Uefinim klupskim natjecanjima.

Za kapetana hrvatske vrste bio je to 71. nastup u Ligi prvaka, a još 29 je upisao u ostalim europskim natjecanjima.

>> Pogledajte i kako je Gavranović provozao našeg novinara

Real je od prve minute dominirao i nizao prilike, no Roma se odlično držala sve do 44. minute kada je Isco zabio sjajan pogodak iz slobodnog udarca. 

Roma je u drugom dijelu zaigrala otvorenije što je Real iskoristio postigavši u 58. minuti i drugi gol nakon brze kontre. Modrić je fantastično proigrao Garetha Balea koji je sjajno pucao iskosa i zabio za 2-0. Točku na i stavio je Mariano Diaz sjajnim golom u sudačkoj nadoknadi za uvjerljivu pobjedu europskog prvaka. Modrić je na terenu proveo 85 minuta kada je uz ovacije Bernabeua zamijenjen. Ante Ćorić nije niti doputovao u Madrid zbog problema sa žuljevima.

U drugom susretu iz skupine G Viktorija Plzen i CSKA Moskva su igrali 2-2, nakon što je domaćin vodio 2-0 nakon prvog poluvremena. Česi su poveli uz dva gola Michaela Krmenčika (29, 41), no Rusi su se vratili u igru u 49. minuti golom Fedora Čalova na asistenciju Nikole Vlašića. Odličnu igru mladi hrvatski reprezentativac je zaokružio pogotkom za 2-2 u petoj minuti nadoknade iz jedanaesterca.

U 2. kolu sastaju se CSKA i Real Madrid, te Roma - Viktorija.

Real Madrid - Roma
1/6

U susretu E skupine Bayern, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, je gotovo rutinski u Lisabonu pobijedio Benficu 2-0. Bavarci su poveli već u 10. minuti golom Roberta Lewandowskog. David Alaba je ubacio povratnu loptu s lijeve strane, a poljski napadač sjajno reagirao za vodstvo Kovačeve momčadi. Na 2-0 je povisio Renato Sanchez u 54. minuti.

Filip Krovinović nije nastupio za Benficu zbog ozljede, a nije nastupio niti Branimir Kalaica.

U drugom dvoboju Ajax je u Amsterdamu pobijedio AEK sa 3-0. Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo previše prilika, Ajax je poveo već nakon 52 sekunde nastavka. Schone je ubacio iz kornera, lopta se odbila do Neresa koji ju je vratio u kazneni prostor do Nicolasa Tagliafica koji je lakoćom zabio za vodstvo nizozemskog sastava. Korak bliže pobjedi Ajax je stigao u 77. minuti nakon što je pogodak zabio Donny van de Beek, a sve dvojbe su bilo razriješene kada je Tagliafico zabio svoj drugi gol na utakmici.

Mladi hrvatski vratar Dominik Kotarski nije konkurirao za momčad Ajaxa. Kod gostiju nije bilo suspendiranog Marka Livaje koji je zbog nesportskog poteza u susretu protiv mađarskog Vidija zaradio četiri utakmice neigranja. Podsjetimo, Livaja je nakon utakmice u gužvi koja je nastala na centru terena nogom udario u prsa srpskog nogometaša Darka Lazovića nakon što je ovaj za vrat povukao njegovog suigrača Niklasa Hulta, a potom i odgurnuo Livaju kada je stao u njegovu zaštitu.

Livaja će zbog nepromišljenog poteza propustiti još tri utakmice - atenski dvoboj protiv Benfice (2. listopada), te obje utakmice protiv Bayerna. Prvo 23. listopada u Ateni, a potom i sedmog studenog u Münchenu. Livaja će na raspolaganju treneru biti tek za susrete protiv Ajaxa na OAKA-i, te u zadnjem kolu protiv Benfice na La Luzu.

>> Pogledajte kako je Marko Livaja udario protivnika

U drugom kolu snage će odmjeriti Bayern i Ajax, te AEK - Benfica.

U susretu iz F skupine Lyon je šokirao engleskog prvaka Manchester City pobijedivši na Etihadu 2-1. 'Građani' su dominirali, imali daleko veći posjed lopte i niz prilika, no gosti su bili ti koji su bili efikasniji. Lyon je poveo u 26. minuti. Nabil Fekir je probio po lijevom krilu i ubacio u kazneni prostor, Fabian Delph je promašio loptu, a poklon iskoristio Maxwell Cornet.

U 44. minuti Fekir je povećao vodstvo 'lavova' postigavši pogodak s ruba kaznenog prostora. 'Građani' su smanjili u 67. minuti golom Bernarda Silve. Velike zasluge za gol je imao Leroy Sane koji je sjajno prošao po krilu, a potom povratnom loptom uposlio Silvu. Do kraja susreta momčad Pepea Guardiole je jurila po izjednačenje, ali nije uspjela.

U ranijem terminu Šahtar i Hoffenheim su odigrali 2-2. Bila je to utakmica u kojoj su gosti vodili 1-0 i 2-1, ali je Šahtar uspio iščupati bod. Utakmicu je obilježio i trener njemačkog bundesligaša Julian Nagelsmann koji se upisao u povijest kao najmlađi trener u nogometnoj Ligi prvaka. Nagelsmann je vodio Hoffenheim protiv Šahtara sa 31 godinom i 58 dana. Do sada je rekord držao Bjelorus Viktor Gončarenko koji je imao 31 godinu i 99 dana kada je 2008. predvodio BATE Borisov u susretu protiv Real Madrida.

Gosti su poveli već u 6. minuti lijepim golom Floriana Grillitscha nakon sjajnog proigravanja Leonarda Bittencourta. Izjednačio je Ismaily u 27. minuti nakon što je probio po krilu, slomio svog čuvara, ušao u kazneni prostori i zabio u suprotni kut. Radost ukrajinskih navijača kratko je trajala i Hoffenheim je u 38. minutu stigao do novog vodstva. Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić je ubacio iz kornera, a Havard Nordtveit najviše skočio i zabio za 2-1. Devet minuta prije kraja utakmice Šahtar je uspio izjednačiti sjajnom golom Maicona koji je opalio s više od 20 metara.

Real Madrid - Roma
1/15

Andrej Kramarić je igrao do 85. minute kada je zamijenjen nakon što je dobio neugodan udarac. U drugom susretu iz ove skupine večeras će igrati Manchester City i Lyon.

U drugom kolu sastaju se Lyon - Šahtar, te Hoffenheim - Manchester City.

U skupini H talijanski prvak Juventus je na gostovanju pobijedio Valenciju sa 2-0 premda je od 29. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Cristiano Ronaldo. Portugalac je napravio glup potez gurnuvši Murilla što je sudac Felix Brych 'nagradio' crvenim kartonom. Bio je to njegov prvi crveni karton u 154 nastupa u LP.

Počelo je lijepom prilikom Marija Mandžukića u 11. minuti, no bivši hrvatski reprezentativac je loše pucao. U 43. minuti je odličnu priliku imao i Joao Cancelo, no njegov udarac je završio u okviru gola. Ipak, u posljednjim trenucima prvog dijela torinska 'Stara dama' je povela iz kaznenog udarca kojeg je iskoristio Miralem Pjanić. Jedanaesterac je skrivio Parejo oborivši Cancela. Juventus je dobio kazneni udarac i u 51. minuti, a Pjanić je još jednom bio siguran. U nastavku susreta Juve je znalački obranio prednost. Mandžukić je odradio svih 90 minuta.

Manchester United je bez suviše stresa prošao gostovanje u Bernu protiv Young Boysa koji su izbacili zagrebački Dinamo. "Crveni vragovi" su slavili sa 3-0, a golove su zabili Paul Pogba (35, 44-11m) i Anthony Martial (66).

Drugo kolo donosi susrete Juventus - Young Boys, te Manchester United - Valencia.

>> Pogledajte razgovor s fotoreporterom kojem su vatreni promijenili život

Komentara 6

Avatar white socks
white socks
22:20 19.09.2018.

Luka pokazuje tko je tu gazda. Vodi igra a nekoliko poteza najboljeg na svijetu.

MI
mirotvorac
21:54 19.09.2018.

U poluvremenu treba zamijeniti Marka Šapita.

DU
Deleted user
08:12 20.09.2018.

Zar nije bilo dovoljno samo reći da Livaja nije igrao zbog crvenog kartona? Ponosan sam na Livaju baš zato što je razvalio srbina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije