Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
London

Modrić izabran u Fifinu idealnu momčad, C. Ronaldo najbolji igrač

Luka Modrić i društvo
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
23.10.2017.
u 21:50

Najbolji nogometaš za prošlu sezonu je zvijezda madridskog Reala Cristiano Ronaldo

Hrvatski kapetan i igrač madridskog Reala Luka Modrić ponovno je izabran u idealnu Fifinu idealnu momčad. Večeras se u Londonu dodjeljuje nagrade najboljim pojedincima, trenerima, navijačima.

Fifa i magazin France Football ovu su nagradu do 2016. godine dodjeljivali zajedno pod nazivom 'Ballon d'Or'. Međutim, lani je došlo do prekida suradnje te Fifa ovu nagradu danas dodjeljuje pod imenom 'The Best'

Najbolji nogometaš za prošlu sezonu je zvijezda madridskog Reala Cristiano Ronaldo. U užem izboru još su bili Lionel Messi i Neymar.

Najbolja momčad: Gianluigi Buffon (Juventus) - Dani Alves (PSG), Leonardo Bonucci (Juventus/ Milan), Sergio Ramos, Marcelo (Real Madrid) - Luka Modrić (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona) - Neymar (Barcelona/ PSG), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Luka Modrić i društvo
1/20

Modrić je treći put u nizu našao mjesto među najboljima, dok su Ronaldo i Messi u najboljoj momčadi po 11. put. Najviše glasova od 26,622 profesionalna nogometaša iz 71 države dobio je Lionel Messi.

Osam igrača od prošle sezone je među najboljima i ove sezone, a u izabrano društvo ušli su Buffon, Bonucci i Neymar

Pogodak Oliviera Girouda izabran je za najljepši gol u prošloj sezoni. Za najboljeg trenera izabran je Zinedine Zidane, koji je vodeći Real osvojio Ligu prvaka i španjolsko prvenstvo. 

Nagradu za najboljeg vratara dobio je Gianluigi Buffon, a nagradu za fair-play dobio je Francis Kone, koji je u veljači ove godine spasio život Martinu Berkovcu, igraču Bohemiansa.

Za najbolju igračicu godine proglašena je Nizozemka Lieke Martens, dok je za trenericu godine izabrana izbornica nizozemske reprezentacije Sarina Weigman.

Komentara 14

Avatar Idler 3
Idler 3
21:39 23.10.2017.

Luka opet med najbolšimi....svaka čast majstoru i naklon do poda !!!

MN
Mnd7779
23:40 23.10.2017.

maeatro baluna,čestitke Luka!!

Avatar Sokol
Sokol
13:50 24.10.2017.

A luku se vrijeđa u domovini, svaka čast majstore jedini igrač koji pogine svaku tekmu za repku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije