Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIJINI OBROCI

Luka Modrić je kao izbjeglica primao njihovu pomoć: 'Tko bi rekao... Nismo imali pojma'

Humanitarno - sportski spektakl Gem Set Hrvatska održan je u Petrinji
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
08.09.2021.
u 15:50

- Veliki sam obožavatelj Hrvatske pa mi je bilo drago no kad sam dobio dres, okrenuo ga i ugledao Modrićev potpis.

Škotska humanitarna organizacija Mary's Meals, ili Marijini obroci, pohvalila se probijanjem granice od dva milijuna djece kojima svakodnevno pomaže. Dodatni značaj tom ostvarenju jest činjenica da je motivi njena pokretanja bio rat u Bosni i Hercegovini 1992.

Točna brojka djece kojima se pomaže u 19 zemalja jest 2.058.099 i tako nešto uistinu je sjajno, ali istovremeno i tužno. Najmanji ne bi smjeli toliko patiti dan danas, kad je svijet toliko napredovao u mnogim smjerovima. No izbjegličke krize i ratovi ne jenjavaju.

Žrtva takvih događaja bio je i Luka Modrić, kojem su upravo Škoti dobrog srca pomogli kroz pružanje humanitarne pomoći. Zbog toga je osnivaču organizacije Magnusu MacFarlaneu-Barrowu darovao 2019. potpisani dres hrvatske nogometne reprezentacije.

 

 

 

- Supruga Julie i ja bili smo u Hrvatskoj, prvo otišli u Slavonski Brod, a potom u Zagreb i tamo su me iznenadili dresom. Veliki sam obožavatelj Hrvatske pa mi je bilo drago no kad sam ga okrenuo i vidio da je na njemu Modrićev potpis, poklon mi je bio još draži - kazao je MacFarlane-Barrow za Sccotish Sun.

Modrić je bio jedan od mnogo djece iz Zadra koji su u to vrijeme primali prijeko potrebnu pomoć, ali samo on je uspio dosegnuti zvijezde.

- Tko bi rekao... Nismo imali pojma da će jedno od djece koja su dobivala našu pomoć izrasti u svjetsku superzvijezdu - uz neskriveni osmijeh kazao je osnivač Mary's Meals.

>>> Luka Modrić je svijet za sebe

Komentara 11

MD
mala_domejana
19:17 08.09.2021.

Luka Modrić nije bio izbjeglica nego prognanik.

PI
Petar_Ivić
23:18 08.09.2021.

jedna od mnogih katoličkih udruga koja čini dobročinstva po svijetu. čudno kako su dobili medijsku crticu prostora (vjerojatno zbog spominjanja Modrića), takve stvari mede ne zanimaju, nema skandala,

LO
lonicera
02:11 09.09.2021.

Prije puno godina prijateljica mi je dala papir s podacima o Marijinim obrocima. Od tada prije svakog Božića uplatim 200 kuna i znam da ću tim novcem osigurati jednom djetetu obrok kroz godinu dana. Taj obrok djeca dobiju u školi. Tu hranu im kuhaju njihove majke. To mi je najbolja investicija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije