Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAL UVJERLJIV

Pogledajte Modrićevu majstoriju! Lukin prvi gol u Primeri ove sezone

Real Madrid
Foto: Reuters
1/9
Autori: Hina, Vecernji list
21.01.2018.
u 18:11

Modriću je to 13. pogodak u Realu, deveti u prvenstvu.

Nakon tri prvenstvena kola Real Madrid je uspio slaviti. Kraljevi su se 'ispuhali' protiv 18. momčadi, Deportiva i pobijedili su s 7:1.

Nije dobro krenulo jer su gosti iz La Coruñe poveli u 23. minuti preko Adriana, ali Real se jako brzo uspio vratiti u utakmicu pogotkom Nacha. Do kraja poluvremena kraljevi su uspjeli i povesti, a strijelac za 2:1 u 42. minuti sjajnim udarcem iskosa je bio Gareth Bale, piše Goal.

Bale je u nastavku igre postigao i svoj drugi pogodak i tako potvrdio da je, unatoč ozljedama, i dalje najbolji napadač Reala. On je u prvenstvu postigao šest pogodaka u samo devet odigranih utakmica.

Svoj prvi prvenstveni pogodak je postigao i Luka Modrić. On je nakon Ronaldovog dodavanja s desne strane u 68. minuti, pucao po sredini gola i zabio sa 16 metara. Modriću je to 13. pogodak u Realu, deveti u prvenstvu.

Luka je nakon pogotka ostao u igri još osam minuta, a onda ga je na terenu zamijenio Mateo Kovačić.

Da pobjeda bude uvjerljivija pobrinuo se Ronaldo s dva pogotka u finišu utakmice. Portugalac je bio strijelac u 78. i 84. minuti. Konačnih 7:1 postavio je Nacho koji je ove sezone zabio više golova nego Benzema (3:2).

Za slavlje je vjerojatno zaslužna i Zidaneova taktika, odnosno formacija igre koju je promijenio nakon pola godine. Umjesto ozlijeđenog Benzeme je igrao Mayoral, a vratili su se i na sustav 4-3-3 u kojemu je Isco, kojega je posljednjih nekoliko mjeseci Zidane forsirao kao 'desetku u formaciji 4-3-1-2, ostao na klupi.

Unatoč hrabroj partiji Werder izgubio od Bayerna

U 19. kolu Bundeslige vodeći Bayern je u nedjelju na domaćem terenu protiv Werdera slavio sa 4:2, a po dva gola zabili su Robert Lewandowski i Thomas Mueller.

Werder, koji se bori za opstanak, pružio je hrabru partiju na Allianz Areni. Gosti su poveli u 25. minuti pogotkom Jeromea Gondorfa. Bayern je uspio poravnati do poluvremena, a strijelac je u 41. minuti bio Thomas Mueller.

Bavarci očekivano stižu u vodstvo u 63. minuti golom Lewandowskog, ali to nije pokololebalo igrače Werdera, koji su uspjeli izjednačiti na 2:2 u 74. minuti. Nakon kornera kojeg je izveo Max Kruse loptu je u vlastitu mrežu poslao stoper Bayerna Niklas Suele.

Nadu Werdera u pozitivan ishod slomili su Lewandowski i Mueller, koji su pogocima u 76. i 84. minuti donijeli pobjedu Bayernu.

Dan ranije Leipzig je izgubio na gostovanju u Freiburgu sa 1:2, dok je Eintracht iz Frankfurta, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, ostvario vrijednu 3:1 pobjedu na gostovanju kod Wolfsburga.

Večeras Pjacin Schalke dočekuje Hannover.

Gostujuća pobjeda Napolija, Lazio uvjerljiv

Nogometaši Napolija osvojili su važne bodove u utrci za naslov prvaka pobijedivši na gostovanju Atalantu 1:0.

Pogodak odluke zabio je Dries Mertens u 65. minuti na asistenciju Josea Callejona. Za goste je posljednjih pet minuta igrao hrvatski nogometaš Marko Rog.

Napoli nakon ove pobjede ima četiri boda više od Juventusa kojeg u ponedjeljak očekuje ogled protiv Genoe.

Lazio je kod kuće porazio Chievo 5:1 skočivši barem privremeno na treće mjesto Serie A. Najbolji igrač utakmice bio je dvostruki strijelac srpski napadač Sergej Milinković-Savić, a golove za Lazio zabili su i Luis Alberto (23), Bastos (83) i Nani (86), dok je strijelac za goste bio Manuel Pucciarelli (25). Ivan Vargić nije branio za domaći sastav.

Sampdoria je neočekivano lako pobijedila Fiorentinu 3:1. Junak utakmice bio je Fabio Quagliarella koji je zabio tri gola (30, 60, 68), a poraz 'viola' ublažio je Carlos Sanchez (80). Ivan Strinić je odigrao cijeli susret za Sampu, dok je Milan Badelj igrao cijeli susret za goste.

Udinese i SPAL su odigrali 1:1. Andrija Balić je započeo utakmicu u sastavu Udinesea i igrao je do 73. minute, dok Stipe Perica nije ulazio u igru. 

Crotone je na gostovanju slavio protiv Verone 3:0, a Ante Budimir je za goste igrao od 73. minute.

Večeras su na rasporedu još dvije utakmice, Cagliari - Milan, te derbi kola Inter - Roma. Kolo u ponedjeljak zatvaraju Juventus i Genoa.

Na ljestvici vodi Napoli sa 54 bodova, Juventus je drugi sa četiri boda manje i utakmicom manje, a Lazio je treći sa 43 boda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije