Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Hinić:

Po mom sudu, Luka Lončar bio je naš najbolji igrač u Budimpešti

14.12.2017.
u 00:26

Posljednjih godina napredovao je jako puno i dokazao da je najbolji sidraš svijeta, kaže Hinić.

Dugo je, praktično sve do 2012., povezivao sve najveće uspjehe hrvatske vaterpolske reprezentacije. Sudjelovao je u osvajanju dva europska srebra (Firenca 1999. i Kranj 2003.), bio je svjetski prvak (Melbourne 2007.) i na još jednom SP-u brončani (Rim 2009.), osvojio olimpijsko srebro (Atlanta 1996.) i zlato (London 2012.), bio član europskog prvaka (Zagreb 2010.)...

Igor Hinić (42) osvojio je 10 velikih trofeja s reprezentacijom i svakako je jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista. A njegov izbor pomalo je atipičan:

Ne ulazi mi se više u vodu

– Lončar je posljednjih godina napredovao jako puno i bio je svakako najbolji sidraš na SP-u Budimpešti. Ima osjećaj za prostor, odličan je u napadu, ali i u obrani i, po mom sudu, bio je naš najbolji igrač na SP-u.

1/6

Odmah do je Maro Joković?

– Joković i Bušlje stupovi su reprezentacije već 10 godina. Obojica imaju i zlato iz Melbournea, a pred njima je još toliko toga. Teško je zamisliti reprezentaciju bez njih, potrebni su joj i kao igrači i kao ljudi. A Joke je i naš najtrofejniji igrač svih vremena.

Kako ste se snašli kao trener?

– Zahtjevan je trenerski posao, ali ne ulazi mi se više u vodu, ipak sam 30 godina živio u vodi i stalno bio u nekom režimu.

Čega se najradije sjećate iz Melbournea 2007.?

Cimerovanje sa Smodlakom

– Ti trenuci kad smo osvojili zlato u uzbudljivom finalu s Mađarima nezaboravni su. I sve ono poslije. I u Melbourneu sam, kao i na mnogim drugim natjecanjima, bi cimer sa Smodlakom. Dva sidraša, imali smo o čemu razgovarati iako smo izbjegavali vaterpolske teme. Ali bili smo dobra ekipa.

I Tuckovi su?

– Vidljivo je da su i jedna i druga reprezentacija imale dobro ozračje, da je postignuta ta sinergija s trenerom. To se odmah vidi, to osjete i gledatelji. Uglavnom, bili smo kao jedan, a tako je i s Tuckovim momcima. Jer pobjeđuje momčad, a ne individualci.

Može li se Primorje vratiti u vrh?

– Može, iako je to kod nas pomalo čudno. Kad naši klubovi uđu u financijske probleme, onda se oslanjaju na mlade, a kad ima novca, onda se mladi zapostavljaju. To su pogreške koje nas poslije skupo stoje. Svaka čast pojačanjima sa strane, ali svaki se klub mora prije svega orijentirati na domaće igrače, tad i publika bolje reagira.

Blaženi ste među ženama, imate četiri kćeri?

– Jesam. Gaia (16) je trenirala odbojku, ali sad se više posvetila gimnaziji i skuplja petice, Anja (13) još trenira odbojku, a imamo i Juliju (5) te Milu (četiri mjeseci). Mislim da smo supruga i ja dali značajan obol demografskoj obnovi Hrvatske...

HINIĆEVIH SEDAM 

1. Luka Lončar (Jug CO) 7

2. Maro Joković (Jug CO) 6

3. Andro Bušlje (Olympiakos) 5

4. Sandro Sukno (Pro Recco) 4

5. Anđelo Šetka (Jadran) 3

6. Ivan Krapić (Jadran) 2

7. Ante Vukičević (Marseille) 1

(Sutra sedmoricu najboljih bira Samir Barač) 

Komentara 2

Avatar southman
southman
09:24 14.12.2017.

Svih sedmorica su fantastični igrači ali je Sandro Sukno ipak korak ispred. Nešto kao Karabatić u najboljim danima francuske rukometne reprezentacije, prepune fantastičnih igrača.

PR
proljetnarolica
11:30 14.12.2017.

Svaka cast Loncaru, ali Sukno tek na 4. mjestu... ma daj molim te...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije