Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Liverpool i Lovren su prvaci Europe! Redsi u finalu srušili Tottenham

Liverpool i Lovren su prvaci Europe! Redsi u finalu srušili Tottenham
Foto: Pixsell/Reuters
01.06.2019. u 22:57

Ostavljam se nogometa ako ne osvojimo Ligu prvaka, poručio je uoči finala Dejan Lovren tijekom zafrkancije na Instagramu s Lukom Modrićem. Hrvatski branič nastavit će igrati jer je Liverpool od večeras prvak Europe!

Redsi su u engleskom finalu na Atleticovom stadionu Wanda Metropolitano u Madridu svladali Tottenham s 2:0 i tako šesti put osvojili Ligu prvaka. Prvaci su bili 1977., 1978., 1981., 1984. i 2005. godine., a ovo im je drugi uzastopni finale nakon što su lani izgubili od Real Madrida. Liverpool se sada probio na treće mjesto najuspješnijih klubova, a ispred njega su tek Real Madrid (13) i Milan (7).

Ključni trenutak utakmice dogodio se već u 22. sekundi. Sadio Mane je primijetio da Moussa Sissoko diže ruku, naciljao je i pogodio ga.

Slovenski sudac Damir Skomina pokazao je na bijelu točku, a Mohamed Salah bio je precizan s 11 metara. Bio je to drugi najbrži u povijesti finala Lige prvaka, postignut je nakon minutu i 48 sekundi igre. Rekorder je Paolo Maldini koji je za Milan protiv Liverpoola 2005. zabio nakon samo 50 sekundi.

Bio je to slab finale u kojem nismo vidjeli dobar nogomet. Najzaslužniji za to je Liverpool koji se odlično postavio nakon primljenog gola i nije dopustio Tottenhamu da stvori ozbiljniju šansu. Spursi su prvi udarac u okvir imali tek u 73. minuti kada je Alli slabim udarcem pokušao lobati Alissona. Tottenhamu nije pomogao ni Harry Kane koji se čudesno oporavio za ovu utakmicu. Engleski napadač u prvom je poluvremenu imao samo 11 dodira s loptom.

Spursi su tek pred kraj utakmice uspjeli nekoliko puta opasno zaprijetiti, no sjajan na vratima je bio Alisson. No, onda se ukazao Origi koji je ušao s klupe, zabio za 2:0 i završio priču.

Ovo je velika večer i za hrvatski nogomet jer smo dobili desetog nogometaša koji je osvojio Ligu prvaka iako Dejan Lovren nije ulazio u igru. Prije braniča Liverpoola ovim trofejem su se okitili Alen Bokšić, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Dario Šimić, Igor Bišćan, Mario Mandžukić, Luka Modrić, Ivan Rakitić i Mateo Kovačić.

Dodajmo i da je to bio sedmi finale u kojem su igrali klubovi iz iste zemlje te drugi u kojem su snage odmjerili Englezi. Prije 11 godina u Moskvi su igrali Manchester United i Chelsea, a nakon izvođenja kaznenih udaraca slavili su crveni vragovi.

>> Pogledajte slavlje Liverpoola

Naslov
1/14

 

 

Komentara 23

ŠN
ŠNJOF
22:52 01.06.2019.

Kad se samo sjetim , kad se mislio da Barcelona sigurno igra u finalu, kako se pljuvalo po Kloppu, da nije i da nikad neće osvojiti LP.

AM
Ameise
21:37 01.06.2019.

Kaze nije golac nego dama! Moj novinaru daleko je ovo dame!

MA
mamarti
21:12 01.06.2019.

ruka nije penal jedino ako igrača dinama pogodi lopta u ruku u hnl-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije