Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale

Drama u završnici! Nizozemkama zlato, a Španjolke bijesne na suce

Nizozemske rukometašice
Foto: NordPhoto/PIXSELL
15.12.2019.
u 16:19

Nizozemke su u uzbudljivoj finalnoj utakmici slavile protiv Španjolki, koje također nemaju svjetski naslov, golom iz sedmerca Lois Abbingh šest sekundi prije kraja

Nizozemske rukometašice po prvi puta u povijesti su svjetske prvakinje nakon što su u finalnom dvoboju u japanskom gradu Kumamotu svladali Španjolsku s 30-29 (16-13). 

Nizozemke su u uzbudljivoj finalnoj utakmici slavile protiv Španjolki, koje također nemaju svjetski naslov, golom iz sedmerca Lois Abbingh šest sekundi prije kraja. 

Nizozemke su vodile s 29-27 tri minute prije kraja, no napravile su u završnici čak tri tehničke pogreške u napadu, pa su Španjolke izjednačile na 29-29 i imale zadnji napad za zlato pola minute prije kraja.

No, udarac Barbose brani nizozemska vratarica, a potom španjolska igračica Hernandez bespotrebno dobiva crveni karton i automatski je dosuđen sedmerac za Nizozemke, koji realizira Abbingh za veliko slavlje.

Kod Nizozemki su prednjačile Estavena Polman s 9 i Abbingh sa 7 golova, dok je Barbosa zabila 8 pogodaka. 

Nizozemska sada ima po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju s tri zadnja SP-a, dok Španjolke imaju srebro i broncu. 

Ruska ženska rukometna reprezentacija osvojila je u nedjelju broncu na Svjetskom prvenstvu za rukometašice koje se održava u japanskom Kumamototu nakon što je u borbi za treće mjesto pobijedila Norvešku s 33-28 (18-15).

Norvežanke su na početku utakmice došle u vodstvo od 3-0, no Ruskinje su u 15. minuti izjednačile na 8-8, a pet minuta kasnije vodile s četiri gola razlike (13-9).

Vodstvo Ruskinje nisu ispuštale do kraja utakmice.Kod Ruskinja najbolja je bila Ana Vjahireva s devet pogodaka, a kod Norvežanki Emilie Arntzen i Stine Oftedal s po sedam golova svaka.

Za Ruskinje je ovo peta medalja sa svjetskih prvenstava i prva brončana. Prije ovog SP-a su osvajale zlata na prvenstvima u Italiji 2001., u Rusiji 2005., u Francuskoj 2007. i u Kini 2009.Norvežanke su ostale na tri zlatne medalje, četiri srebrne i tri brončane sa svjetskih prvenstava.

Ključne riječi

Komentara 2

DD
dr dragon
19:58 15.12.2019.

Hrvatski mediji zbog diskriminacije žena nema vijesti sa finala svjetskog prvenstva iz Japana gdje su nizozemke u dramatičnoj završnici pobjedile španjolke a ruskinje za 3. mjesto norvežanke!? Zašto se ignorira ženski rukomet iako nisu nastupale hrvatice ali u pitanju je svjetko prvenstvo koje je trajalo puna 2-3 tjedna!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije