Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITF Raleigh

Lučić bez finala

Mirjana Lučić
Nino Strmotić
15.05.2010.
u 22:13

Hrvatska 28-godišnja tenisačica Mirjana Lučić, koja trenutno na WTA ljestvici zauzima 225. mjesto, nije se uspjela plasirati u finale ITF turnira u američkom Raleighu, na zemljanoj podlozi.

Nakon što je u petak u četvrtfinalu eliminirala prvu nositeljicu, Kanađanku Stephanie Dubois 7:6(6), 6:4, Makaranka, postavljena za sedmu nositeljicu na turniru, u polufnalu je izgubila od 18-godišnje australke Johanne Konte, 343. igračice na WTA ljestvici, 6:2, 6:4. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj.

Mirjana Lučić je svoje najbolje rezultate u karijeri ostvarila još kao tinejdžerka. Nakon što je s 14 godina osvojila dva juniorska Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji (US Open 1996., Australian Open 1997.), Mikica je kao seniorka osvojila dva WTA turnira u Bolu, 1997. i 1998. godine. Nakon drugog naslova na Braču, postala je najmlađa tenisačica koja je uspjela obraniti naslov pobjednice na nekom WTA turniru. Tada je imala 16 godina, jedan mjesec i 24 dana. Usto je 1998. godine, s nepunih 16 godina osvojila Australian Open u paru sa Švicarskom Martinom Hingis, a iste godine je bila i u finalu mješovitih parova u Wimbledonu s Maheshom Bhupathijem. Najveći uspjeh ostvarila je 1999. godine plasmanom u polufinale Wimbledona u pojedinačnoj konkurenciji.

Nažalost, nakon toga je njezina karijera krenula silaznom putanjom. Prošloga mjeseca je Lučić osvojila ITF turnir u Jacksonu, što joj je bio prvi osvojeni turnir nakon 12 godina, i drugog naslova u Bolu.

ITF Raleigh, polufinale:

Konta – Lučić (7) 6:2, 6:..4

Komentara 1

PE
petracan
13:11 16.05.2010.

E moja Mirjana , bolje bi ti bilo da si ostala doma i dala koji put da stari opali šamarčinu , ali bi bila sigurno među 10 najboljih tenisačica i sa debelim bankovnim računom , a ne ovako naši ljudii u americi skupljaju ti da moš na put na neki turnir !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije