Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojio 22 trofeja

Lucescu nakon 12 godina napušta Šahtar, evo kako su se oprostili Srna i Dudu

Eduardo da Silva i Mircea Lucescu
Foto: Twitter
1/7
22.05.2016.
u 18:34

Lucescu je na klupi bio 12 godina i osvojio 22 trofeja. Prvak Ukrajine bio je osam puta, šest puta osvojio je Kup, a sedam puta Superkup. Možda i najveći uspjeh bilo je osvajanje Kupa Uefe

Nogometaši Šahtara jučer su pobijedili Zorju s 2:0 ii osvojili Ukrajinski kup, a to je bila posljednja utakmica 'rudara' u kojoj ih je vodio Mircea Lucescu. Legendarni trener nakon 12 godina napušta klubu voljenog kluba.

- Ovaj klub i ovi igrači zauvijek će biti u mom srcu. Hvala svima s kojima sam surađivao u proteklih 12 godina, napravili smo sjajan posao, rekao je Lucescu.

igrači su iznimno vezani za njega, što se vidi i po njihovim reakcijama nakon njegova odlaska. Između ostalih, na Twitteru mu je zahvalio Eduardo da Silva, a kapetan Srna o njemu je govorio biranim riječima.

- To vam je život, ne možemo to promijeniti. No, moramo nastaviti dalje i naučiti živjeti bez 'Mistera', kazao je Srna i dodao:

- Lucescu je legenda Šahtara, klub je podigao na višu razinu i moramo mu biti zahvalni na tome. On je bio naš učitelj, i to ne samo u nogometnom smislu, kazao je kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna.

Lucescu je na klupi bio 12 godina i osvojio 22 trofeja. Prvak Ukrajine bio je osam puta, šest puta osvojio je Kup, a sedam puta Superkup. Možda i najveći uspjeh bilo je osvajanje Kupa Uefe u sezoni 2008./09.

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
21:45 22.05.2016.

Ako Šahtar preuzme europska trenerska klasa tipa Matjaž Kek može taj klub konačno konkurisati za najviša mjesta u Ligi Prvaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije