Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK GOLGETERA

Luca Toni završava veliku karijeru

Luca Toni
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/7
04.05.2016.
u 15:45

- Odluka je bila vrlo teška, a istina je na više ne mogu. Mislim da će zadnji nastup biti mješavina veselja i žalosti - rekao je Toni koji će krajem ovoga mjeseca napuniti 39 godina.

Svjetski nogometni prvak iz 2006. godine, talijanski napadač Luca Toni u srijedu je objavio kako će u nedjelju odigrati svoju posljednju utakmicu u profesionalnoj karijeri.

Toni će tako posljednju utakmicu u karijeri odigrati u dresu Verone, koja je ove sezone posljednja na ljestvici Serie A, protiv Juventusa, koji je osigurao peti uzastopni naslov prvaka Italije. 

- Odluka je bila vrlo teška, a istina je na više ne mogu. Mislim da će zadnji nastup biti mješavina veselja i žalosti - rekao je Toni koji će krajem ovoga mjeseca napuniti 39 godina.

Visoki i snažni napadač tijekom karijere odigrao je 47 utakmica za "azzurre" i postigao 16 pogodaka, te je bio članom reprezentacije koja je 2006. godine u Njemačkoj osvojila naslov svjetskog prvaka. Dva je puta bio i najbolji strijelac Serie A, prvi put kao igrač Fiorentine u sezoni 2005/06. kada je postigao 31 pogodak, a drugi put prošle sezone kada je u dresu Verone postigao 22 gola.

Nakon više godina provedenih u talijanskim niželigaškim klubovima, Toni je slavu stekao u dresu Palerma za koji je nastupao od 2003. do 2005. godine i za koji je u 80 utakmica postigao 50 godina. Uslijedio je dvogodišnji plodan boravak u Fiorentini koji mu je osigurao transfer u Bayern iz Muenchena za koji je nastupao od 2007. do 2010. godine. U smiraj karijere vratio se u Italiju gdje je nastupao za Romu, Juventus, Fiorentinu, te od 2013. za Veronu.

Ove sezone je Toni zbog ozljeda sakupio 15 nastupa za Veronu tijekom kojih je postigao pet pogodaka.

>> Luca Toni mogao bi platiti kaznu od milijun eura

Komentara 2

RV
rvp88
17:27 04.05.2016.

Kad vec radite copy-paste bar greske ispravite, tipa da je postigao 50 godina

RV
rvp88
17:28 04.05.2016.

Inace legenda, jedan od razloga zasto sam navijao za talijane na tom prvenstvu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije