Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Lozica: Nije istina da Dinamo dobiva 6 mil. kuna manje

Milan Bandić
Sanjin Strukić/Pixsell
05.12.2009.
u 08:16

Istančani talent za žicanje javnog novca Zdravko Mamić pokazao je još jednom nakon što se vratio iz Bruxellesa s tri boda u džepu. Požalio se kako ga Grad diskriminira.

– Svi koji su se trudili da nam Grad smanji novac, uspjeli su, a uspijevat će i dalje. Za ovu godinu dobili smo šest milijuna kuna manje – rekao je Mamić.

No, nije govorio istinu! Dinamo će do kraja ove godine od Grada dobiti ukupno 30,5 milijuna kuna i još 7,5 milijuna kuna od Zagrebačkog holdinga na ime sponzorskog ugovora. Iz Gradskog ureda za sport Dinamu se slio 21 milijun kuna iz programa javnih potreba u sportu i još 6,5 milijuna sa stavke “potpora vrhunskom sportu”. Od Turističke zajednice grada Zagreba dobio je tri milijuna kuna (više nego svi drugi klubovi zajedno).

Iznosi su za sve navedene stavke već nekoliko godina gotovo identični, jedino je zbog krize srpanjskim rebalansom gradskog proračuna Dinamo izgubio dva milijuna na stavci “program javnih potreba u sportu” – umjesto planiranih 23, dobio je 21 milijun kuna. Stoga nam nije jasno kako je Zdravko Mamić došao do tih šest milijuna kuna, a ništa jasnije nije niti Bošku Lozici iz Ureda za sport.

– Dinamo već godinama od Grada dobiva gotovo jednake iznose. Ove je godine dobio samo dva milijuna manje iz programa javnih potreba u sportu. Koliko znam, iz gradskog proračuna sav dogovoren novac uredno u dvanaestinama stiže na račun Dinama, a 6,5 milijuna kuna od potpore vrhunskom sportu dobio je već u kolovozu ili rujnu – rekao je Lozica.

A Mamić valjda računa da bi mu Bandić mogao uštrcati još malo novca uoči izbora. U suprotnom bi mogao promijeniti ploču i odustati od već deklarirane potpore Bandiću. To ne bi bilo prvi put, jer je jednom već podržao HDZ iako živi od novca iz gradske škrinje čije ključeve već deset godina drži SDP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije