Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALMA DE MALLORCA

Lovrović/Lovrović tri boda do drugog mjesta

Lovrović Lovrović
hjs
05.04.2012.
u 17:45

Još su dva dana do kraja regate Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Uoči zadnja dva finalna jedrenja sutra, i plova za odličja u subotu, Marin Lovrović i Dan Lovrović peti su u Zvijezdi, a Šime Fantela i Igor Marenić deveti u 470.

Prvog dana finalnih jedrenja na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci jedrilo se ponovno po laganom vjetru, a rezultati su donijeli mnoga iznenađenja. Hrvatski jedriličari mahom nisu imali dobar dan, nisu se snašli u današnjim zakučastim uvjetima na regatnom polju, uz iznimku naše posade u klasi Zvijezda.

Šime Fantela i Igor Marenić dva su puta ušli u cilj oko 20. mjesta, zbog čega su nakon osam jedrenja pali u poretku na deveto mjesto.
– Bilo je teže nego prošlih dana, polje je bilo smješteno malo više desno, a i vjetar je dolazio nekih 20-ak stupnjeva više s desne strane. Nismo se mogli odlučiti maksimalno za jednu stranu, vozili smo više po sredini i mislim da je to bila najveća pogreška danas, da smo trebali izabrati jednu ili drugu stranu polja. Svašta pomalo je bilo, ali sve u svemu u redu je, ima takvih dana – rekao je smireno Šime Fantela.
Sutra se jedre posljednja dva plova uoči subotnjeg plova za odličja. Fantela/Marenić mogu mnogo dobiti i uključiti se u igru za medalje, ali mogu i mnogo izgubiti, odnosno ispasti iz plova za odličja. Vodstvo su preuzeli Australci Belcher i Page.

U klasi Zvijezda Marin Lovrović i Dan Lovrović zadržali su svoju izvanrednu petu poziciju među posadama koje će sigurno konkuriratati za olimpijske medalje. Vrlo obećavajući nastup naše posade, samo mjesec dana uoči svjetskog prvenstva u Francuskoj gdje će se jedriti za zadnja mjesta na Olimpijskim igrama. Prvi su Britanci Percy/Simpson, osvajači olimpijskog zlata iz Kine 2008., a Marina i Dana samo tri boda dijele od drugog mjesta.

Tonči Stipanović i Filip Jurišić u Laseru nakon osam jedrenja našli su se na 24. i 30. mjestu, Pavle Kostov i Petar Cupać zadržali su 26. mjesto u 49eru nakon 11 jedrenja, odnosno vodeće mjesto u srebrnoj skupini, što je maksimum koji mogu ostvariti. U ženskom 470 Enia Ninčević i Romana Župan na 29. su mjestu nakon osam jedrenja. Za ove hrvatske jedriličare regata će vjerojatno završiti sutra.

U Laseru vodi Australac Tom Burton, u 49eru Danci Warrer/Hansen, a u ženskom 470 Australke Rechichi/Stowell.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije