Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Lovrović i Mikuličić 15. na SP-u klase zvijezda

Jedrenje
Hrvoje Jelavić
22.01.2010.
u 09:00

Marin Lovrović i Siniša Mikuličić zauzeli su vrlo dobro 15. mjesto na Svjetskom prvenstvu klase Zvijezda u Rio de Janeiru, što je blizu njihovog najboljeg plasmana na dosadašnjim SP-ima u jedrenju.

Uoči slijedećeg SP-a, prvog kvalifikacijskog za Olimpijske igre 2012., već se polako mjerkaju snage za olimpijske norme koje je u ovoj klasi iznimno teško ispuniti.

Lovrović/Mikuličić na ovom su SP bili 11. nacija, što bi im glatko donijelo mjesto među samo 16 sjajnih posada koje će u klasi Zvijezda nastupiti na Olimpijskim igrama u Velikoj Britaniji.

U četvrtak, zadnjeg dana prvenstva, Lovrović/Mikuličić bili su 19., dok su Dan Lovrović i Antonio Arapović ušli 24. u cilj. Za posadu Lovrović/Arapović to je bio njihov najbolji ulaz ove godine na SP. Natjecanje su završili na 37. mjestu, što je također lijep plasman za ovu mladu posadu.

Marin Lovrović st. prvenstvo je ocijenio kao možda najjače dosad.

"Naše posade odjedrile su junački i pokazale da se na obje može računati u budućnosti. Marina i Sinišu primjerice samo sedam bodova dijeli od desetog mjesta. Siječanj je za nas inače mrtva sezona, dakle vrijeme kad se ne trenira. Marin i Siniša su pokazali da su u svjetskom vrhu i svi ih kao takve i uvažavaju.

Naslov svjetskih prvaka pripao je britanskoj posadi Percy/Simpson, srebro su osvojili Švicarci Marazzai/De Maria, a broncu Brazilci Grael/Ferreira.

Hrvatske posade klase Zvijezda vraćaju se kući, valja se posvetiti pripremama za europski dio Svjetskog kupa koji počinje krajem ožujka.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije