Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOSKOVSKA JESEN

Lovro Majer pohvalio Vlašića pa otkrio da on nije fokus Modrima

29.10.2020.
u 13:11

Ove europske utakmice su ipak puno drukčije, puno jače, ali mi se takvim utakmicama veselimo. Kvalitetni smo i svjesni smo toga, kao i da još nismo dosegnuli svoju pravu, najvišu razinu

Dinamov bod (0:0) protiv Feyenoorda mogao bi biti zapravo dobar ulov, ali pod uvjetom da plavi ulove i nešto u Moskvi, još kad bi upisali pobjedu nad CSKA Moskvom, onda bi se našli u sjajnoj situaciji, s četiri boda, a pred sobom imaju dvije utakmice s Wolfsbergerom. Samo, prvo skočiti pa reći “hop” jer CSKA Moskva je jak suparnik, po nama najjači u ovoj skupini i neće biti lako doći ni do boda, a kamoli do pobjede. No, nije nemoguće ni uzeti sva tri boda, pogotovu bude li Dinamo na svojoj najvišoj radnoj temperaturi, ne bude li padova, kao što se znalo događati u ovoj sezoni, u njihovoj igri.

Ima zdravstvenih problema

Gusti ritam utakmica imaju i Dinamo i CSKA, plavi su imali dan odmora više od Rusa.

– Ritam je težak, ali je s druge strane i dobar, nemaš kad razmišljati o onom što je bilo jučer, već o novom danu i novoj utakmici. Istina da je iscrpljujuće, ali imamo dovoljno velik i kvalitetan kadar i sve te izazove možemo podnijeti na najbolji način – kazao je pred utakmicu trener Dinama Zoran Mamić koji je nahvalio današnjeg suparnika:

– CSKA je jedna od najboljih ruskih momčadi, kao momčad izgledaju dobro, imaju i jako dobre individualce, ima sjajnog Nikolu Vlašića koji u kontinuitetu, već dulje vrijeme, igra jako dobro, rješava utakmice, kad momčadi i ne ide najbolje, on to sam riješi svojom genijalnosti. Trebamo paziti na njega, ali i na sve ostale jer su kvalitetni. No, i mi imamo kvalitetu i možemo napraviti dobar rezultat.

Nakon Feyenoorda, plavi igraju protiv ruskog sastava koji ipak igra drukčiji nogomet od Nizozemaca.

– Da, drukčije su to momčadi, Feyenoord ima neke zakonitosti u svojoj igri, vidljive automatizme. Kod CSKA toga nema u tolikoj mjeri, ali oni su fizički snažniji, imaju brzinu, individualnu kvalitetu – zaključio je Mamić koji ima manjih problema oko sastava. Otpao je Theophile, a problema su imali Gavranović i Leovac i tek treba vidjeti hoće li moći igrati, stisnuti zube ili nastupiti pod injekcijama.

Nismo još na najvišoj razini

Nije upitan Lovro Majer koji je u posljednje vrijeme u jako dobroj formi, u ovoj sezoni igra odlično.

– Spreman sam, osjećam se odlično i uživam u svakoj utakmici. Ove europske utakmice su ipak puno drukčije, puno jače, ali mi se takvim utakmicama veselimo. Kvalitetni smo i svjesni smo toga, kao i da još nismo dosegnuli svoju pravu, najvišu razinu i sad u Moskvi idemo po pobjedu protiv CSKA koji je vrlo kvalitetna momčad, u dobroj su formi, s puno dobrih pojedinaca, ali i mi smo isto tako dobri – kaže Majer koji također hvali Nikolu Vlašića.

– Glavni im je igrač, ma dobri su oni i kao momčad, ali on je taj koji radi najveću razliku. No, mi se ne trebamo fokusirati samo na jednog pojedinca – optimistična je desetka Dinama.

Nadajmo se da će Majer biti bolji od Vlašića, da će plavi pokazati da su dostigli visoku radnu temperaturu i za europske utakmice. Imaju skupinu koju se može proći, suparnike protiv kojih se može igrati, no za uspjeh treba biti, kako oni to sami vole reći – pravi. Razloga da ne budu takvi nema, protiv Feyenoorda su pokazali da mogu odigrati utakmicu a da ne prime gol, u završnici utakmice pokazali su da mogu i prijetiti, a sad bi u Moskvi trebalo puno više prijetiti da bi se došlo do punog plijena.

Parovi 3. kola (5. studenoga): Dinamo - Wolfsberger (21 sat), Feyenoord - CSKA Moskva (21 sat)

Ponudu Germania kladionica pogledajte ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije