Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE

Lovren kritizirao kako igra Hrvatska: 'Moramo se probuditi, ne možemo čekati'

Hrvatska i Cipar sastali se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Igor Kralj/PIXSELL
29.03.2021.
u 18:00

'Nedostaje nam to nešto, neka završnica, vjerujem u ovu ekipu. Bit će bolje, moramo dalje.'

Hrvatski nogometaši i u subotu navečer mučili su se protiv Cipra, ali barem smo krenuli u skupljanje bodova koji bi nas odveli na Svjetsko prvenstvo. Prema nekim računicama Zlatka Dalića, za plasman u Katar treba nam 21 ili 22 boda pa je u tom kontekstu najbitnija stvar da smo na Rujevici pobijedili. Jer, ako se na kraju plasiraš na veliko natjecanje, malo tko će se sjećati dojma koji si ostavio na početku kvalifikacija.

Kako su rekli analitičari u studiju Nove TV Aljoša Vojnović i Gordon Schildenfeld, u svlačionici hrvatske reprezentacije nakon minimalne 1:0 pobjede nad slabašnim Ciprom vladala su dva glavna osjećaja – zadovoljstvo zbog osvojena tri boda te muka zbog toga kako su ta tri boda osvojena. Da, našim reprezentativcima strahovito je važno što su ta tri boda ostvarena, ali s druge strane nema mnogo razloga za zadovoljstvo zbog prikazanog na terenu.

Očekivali tešku utakmicu

Vidjelo se to i po govoru tijela naših reprezentativaca nakon utakmice. Pred kamere nakon utakmice izašao je strijelac jedinog pogotka na susretu Mario Pašalić koji je u subotu navečer postigao svoj prvijenac u dresu reprezentacije u natjecateljskim utakmicama. Prije toga je dva puta poentirao u prijateljskim dvobojima.

– Očekivali smo da će biti teška utakmica, nešto slično kao i protiv Slovenije, da će se povući, braniti i čekati svoje prilike iz kontri. Mi smo morali biti strpljivi, čekati svoje šanse. Srećom, zabili smo u prvom dijelu, drugi dio je bio nešto sporiji, ali na kraju je najvažnije da smo uzeli tri boda – rekao je Pašalić.

Krajem prošle i početkom ove godine Marija je mučio bruh, propustio je ukupno 16 utakmica za svoju Atalantu te je s terena izbivao nešto više od dva mjeseca. Tijekom veljače vraćao se u ritam da bi svojim igrama u ožujku zavrijedio mjesto u prvih 11 koje je svojom ulogom “napadača iz drugog plana” i opravdao na Rujevici.

– Nakon ozljede mi je trebalo neko vrijeme da se vratim u pravi ritam, sada se osjećam odlično. Drago mi je da sam zabio i svojim pogotkom pridonio reprezentaciji. Cipar mi leži, protiv njih sam i debitirao 2014. – podsjetio nas je Mario na svoj debi prije sedam godina.

– Sigurno je da će protiv Malte biti nešto slično ovome što je igrao Cipar, ali moramo pogledati sve analize i potruditi se popraviti neke stvari kako bi sve izgledalo bolje i uvjerljivije nego večeras – izjavio je jedini strijelac Hrvatske u utakmici na Rujevici.

Dejan Lovren odigrao je obje utakmice, i protiv Slovenije, ali i protiv Cipra. Svjestan je da to baš nije izgledalo najbolje.

– Nismo baš previše zadovoljni, ali gledajući Sloveniju i ovu utakmicu, naravno da je važnije imati ta tri boda u džepu. Moramo opet biti prema sebi kritični. Ponavljam, jako smo udaljeni od naše forme, što je ujedno dobro i negativno. Jer, ima prostora za napredak, ali ne možemo čekati, čekati i tražiti formu. Moramo se probuditi – kazao je Lovren.

Protiv Malte po tri boda

Hrvatska je u Ligi nacija doživjela pet poraza, što se svakako odrazilo i na sadašnju formu.

– Ima sigurno nešto i u tome, nije da smo donijeli neku pozitivu iz Lige nacija. Velika je razlika bila protiv kojih smo momčadi igrali. Nedostaje nam to nešto, neka završnica, vjerujem u ovu ekipu. Bit će bolje, moramo dalje – dodao je Lovren pa se osvrnuo na utakmicu protiv Malte.

– Dat ćemo sve od sebe, bitna su nam tri boda, nije bitno je li to lijep nogomet ili nije. S našom kvalitetom moramo bolje igrati, stvarati više akcija i, naravno, na kraju uzeti tri boda.

Komentara 6

GE
generacija57
18:26 29.03.2021.

Tako je bilo i u socijalizmu,svi su govorili: drugovi mi moramo,a niko nije rekao,mi jesmo.

VI
VinkoS
18:26 29.03.2021.

To je objava za strucni stab ! Taktika je 0,0 !Jadno je gledat momcad prepunu odlicnih igraca kako se muci sa sebi nedoraslima !

RO
rokoxy1
18:43 29.03.2021.

Nemam nista protiv Dalica kao covijeka , ako se nemjeris i negledas na resulatat nisi za takmicenja . Svabe uvijek gledaju sta mogu bolje ucinit u igri bez obzira sto je nap. prije 7 minuta isto dobro ucinio,Lp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije