Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TRAŽIM DA ME SLUŠATE'

Pijani Louis van Gaal održao nezaboravan govor i nije se dao s pozornice

Louis van Gaal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
20.05.2015.
u 09:14

'Imali smo… ne ne ne ne! Morate slušati! Tražim vas, tražim vas!'

Trener Manchester Uniteda Louis van Gaal djeluje kao ukočen, strog i pedantan lik, a takav dojam nije ostavio samo njegov izgled već i ponašanje uz aut liniju, izjave prije i poslije utakmica i postupci na treninzima. Ali to je posao, izvan njega je poprilično otkačen i to je dokazao.

Na klupskoj večeri dodjeljivale su se nagrade najboljim nogometašima i potezima Manchestera u ovoj sezoni, a trener je morao održati govor. I o njemu se priča jer Nizozemac je bio poprilično pod utjecajem alkohola. Bilo je teško pratiti što sve govori, ali krenuo je poprilično staloženo i normalno.

- Uvijek je teško sažeti sezonu, ali kad počneš sezonu sa deset utakmica i 13 bodova i trener si tog kluba, najpoznatijeg kluba na svijetu, i igraš kod kuće i ja sam također čovjek, ja sam također čovjek i imam iskustva s drugim klubovima da kad imaš rezultat nisi baš omiljen među svojim navijačima. I došao sam na stadion Old Trafford, deset utakmica 13 bodova, i došao sam i vidio kako se trebam ponašati - rekao je i nastavio:

- I kad publika plješće, ustane i ja mislim kako je to moguće? Kako je moguće da me navijači podupiru? Hvala. Ali zahvaljujući tome mogli smo nastaviti, i ne samo ja, naravno. Moj stožer, ali posebno igrači. Jer nije lako kad igraš u velikom klubu kao što je Manchester United da imaš deset utakmica, 13 bodova i imaš novog trenera koji zahtijeva stvari drukčije nego svi ostali treneri. To je vrlo teško.

Potom su se stvari malo otele kontroli, a komentari po društvenim mrežama sugeriraju da je "krivac" za to alkohol.

- Božićno vrijeme! Arsenal! FA kup. FA kup, eh? Poraz! Sjećate se utakmice u FA kupu protiv Arsenala? Bili smo bolja momčad, i najbolji igrač na terenu po mom mišljenju pogriješi. I izgubimo tu utakmicu, i nakon toga dogodi se sastanak o kojem sam govorio. I tada se morate sjetiti da smo pobijedili šest utakmica u nizu. I onda smo išli kod Chelseaja… sjećate se gostovanja kod Chelseaja. Imali smo… ne ne ne ne! Morate slušati! Tražim vas, tražim vas da slušate, jer tada smo imali 50 bodova, i Wayne Rooney sjedeći u svlačionici rekao je da idemo po drugo mjesto, rekao je to, drugo mjesto na tablici. Potom, pobijedimo šest utakmica u nizu i idemo kod Chelseaja - govorio je Nizozemac i nije se zaustavljao, ali misli su se počele ispreplitati:

- Tko je bolja momčad tada?! Lako je to reći sada u ovoj sobi. Mogu to vjerovati, ali bila je to istina i ipak smo izgubili. Izgubili smo tu utakmicu, ali možete li zamisliti kada imate posjed lopte 80 posto, imate deset velikih šansi, oni tri... oni imaju tri! I pobjede! Da smo dobili tu utakmicu, izračunajte broj bodova koji smo mogli potom osvojiti jer nakon toga izgubili smo dvije utakmice zaredom, dakle tri zaredom, ali kad pogledate da mi imamo 30 bodova i tada je Chelsea imao 83, imaju sada, u tom trenutku 80 bodova, i mogli smo biti prvaci, i ono što vam želim reći je: vrlo smo blizu!

Na kraju je tražio da se zaplješće saksofonistici i jedva se dao s pozornice. Svi su ostali poprilično zatečeni, ali Ryan Giggs se neprestano smijao, očito je već vidio "gazdu" u ovakvom izdanju. Uostalom, prosudite sami na snimci i zaključite je li Van Gaal bio samo dobro raspoložen ili je imao "poticaj".

>> Louis van Gaal: Novac nije problem za Manchester United

Komentara 2

Avatar think pink
think pink
12:12 20.05.2015.

ajme novinarstva - jedna najobičniji govor proglasiti "pijanstvom"...

VD
Vojo Dodevski
14:55 20.05.2015.

Niste normalni. Otkud zakljuchiste da je chovek pijan? On nije Englez, ne moze naizust istresti Hamleta, maternji jezik mu je holandski ili njemachki i sigurno je da ima problema sa jezikom. On govori i shpanski i sigurno ga je kao i Modrica smijeshno slushati kada "lomi" jezik na spanskom. I ja govorim engleski, boilje od Van Gala, ali ne dovoljno dobro da bih drzao ovako dug govor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije