Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sacristan novi trener

Loši rezultati: David Moyes dobio otkaz u Real Sociedadu

David Moyes
Foto: PA/Pixsell
09.11.2015.
u 23:15

Moyes. koji je prije dolaska u Real Sociedad imao neuspješnu epizodu u Manchester Unitedu nakon što je reputaciju izgradio u Evertonu kojega je vodio 11 godina, u Španjolskoj je trajao nešto više od jedne godine.

Španjolski nogometni prvoligaš Real Sociedad otpustio je dosadašnjeg trenera Davida Moyesa zbog niza loših rezultata, a za novoga je stratega imenovao bivšeg trenera Celte i Barcelone B Eusebija Sacristana.

Klub iz San Sebastiana u posljednjem je kolu izgubio na gostovanju kod Las Palmasa sa 0:2, te se trenutačno nalazi na 16. mjestu Primere sa samo 11 osvojenih bodova iz 11 kola. Moyes. koji je prije dolaska u Real Sociedad imao neuspješnu epizodu u Manchester Unitedu nakon što je reputaciju izgradio u Evertonu kojega je vodio 11 godina, u Španjolskoj je trajao nešto više od jedne godine. Prošle je sezone preuzeo momčad koja je, kao i sada bila na rubu zone ispadanja, te ju je doveo do 12. mjesta na ljestvici. No, loš ulazak u ovu sezonu naveo je čelništvo kluba na novu promjenu na klupi.

Sacristanu (51) će ovo biti posao u nekom klubu koji se natječe u Primeri, a s Real Sociedadom je potpisao ugovor do kraja sljedeće sezone.

Vieira novi trener New York Cityja

Trofejni francuski nogometaš Patrick Vieira (39), koji je s "tricolorima" osvojio naslov svjetskog prvaka 1998. godine, u siječnju sljedeće godine preuzet će svoju prvu seniorsku momčad nakon što je imenovan za novoga trenera MLS momčadi New York City. 

Vieira, koji je ranije vodio drugu momčad Manchester Cityja, s New York Cityjem potpisao je ugovor na tri godine.

Vieira će na klupi njujorške momčadi naslijediti Jasona Kreisa, koji je dobio otkaz jer nije odveo momčad u doigravanje u njezinoj drugoj godini postojanja.

- Prilika za rad s ovom momčadi je vrlo uzbudljiva, a još ktomu i u ovako posebnom gradu. S oduševljenjem sam ju prihvatio - rekao je Vieira.

>> David Moyes fizički napao 23-godišnjaka

Komentara 1

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
10:55 10.11.2015.

Čudi me jedno ..nitko u svijetu ne želi našeg europskog trenerskg maga Janeza Matjaža Kekeca......a mi Slovenci smatramo da je on upravo on izmislio {stolni} nogomet!Morte će dalje trenirati Rijeku jer budimo iskreni to je za jednog Slovenca itekako velikaa čast trenirati ekipu iz zemlje koja ju u nogometu naspram nas Slovanaca iz jedne druge Galaksije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije