Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE

Loše vijesti za Hrvatsku: Već treći reprezentativac otpao, pukli mu ligamenti

02.06.2021.
u 20:00

I dok Šamanićeva ozljeda nije tako teške prirode (četvrta metakarpalna kost u lijevoj šaci), Benderova je jedna od najomraženijih među sportašima – puknuće prednjeg križnog ligamenta

U predvečerje olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu košarkaškom izborniku Veljku Mršiću ne prestaju stizati loše vijesti. Nakon što se u svibnju ozlijedio Luka Šamanić, Mršić je ostao bez još jednog krilnog centra, Dragana Bendera (213 cm). U međuvremenu je, na istoj poziciji, ostao i bez Roka Prkačina, koji se odlučio u Americi pripremati za NBA draft.

I dok Šamanićeva ozljeda nije tako teške prirode (četvrta metakarpalna kost u lijevoj šaci), Benderova je jedna od najomraženijih među sportašima – puknuće prednjeg križnog ligamenta. I za igrača Makabija to znači dug i kompliciran oporavak koji će trajati najmanje šest mjeseci.

Nezadovoljan statusom u NBA klubovima, Bender se odlučio vratiti u Europu s namjerom da se razigra i ponovno vrati u najjaču ligu na svijetu. Nažalost, realizaciju tog plana Dragan će morati odgoditi barem za jednu sezonu.

Prije nego što ode pod nož izraelskom ortopedu dr. Moragu, Bender će pripremati ozlijeđeno koljeno za tu operaciju u Splitu kod dr. Zorana Tocilja, koji je uspješno rehabilitirao mnoge sportaše pa tako i vratara srebrne svjetske nogometne reprezentacije Danijela Subašića.

Nakon toga Dragan će se vratiti u Tel Aviv, u kojem će, nakon operacije, nastaviti s oporavkom. A to pretpostavlja da će Makabi s njim produljiti ugovor koji je isticao ovo ljeto. Uostalom, sportski direktor Makabija Nikola Vujčić to će mu zacijelo i omogućiti, a dovest će mu iz Hrvatske i osobnog trenera Mladena Šestana.

Ovom 23-godišnjaku ovo nije prva ozljeda jer mu je, još kao igraču Phoenix Sunsa, operirano stopalo. Nažalost, Sunsi nisu bili najsretnija sredina za njega, a u Milwaukeeju i Golden Stateu nije se uspio nametnuti. Zapravo, trener Warriorsa Steve Kerr govorio je da bi, po onome što je vidio tijekom dva desetodnevna ugovora, volio imati Bendera u momčadi, no onda se dogodila pandemija koronavirusa i Kerrova želja nije se realizirala. (db)

Komentara 1

AL
alzamalo
20:21 02.06.2021.

Ionako su nam sanse minimalne .. kosarka koju Hrvati definitivno znaju igrati bi trebala biti prioritet svake vlade , milja eura u kosarci je kao sto u nogometu .. ne razumimj ne zainteresiranost opce javnosti i vladajuciih .. a prevara koja je napravljena u sezoni 2014/15 bi trebala imati sudski epilog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije