Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADMINISTRATIVNA ODLUKA

Loše vijesti: Hrgoviću oduzeli priliku, neće mu se ostvariti san

Filip Hrgović i Eric Molina
Foto: Press Association/Pixsell
1/6
20.02.2021.
u 22:57

Svjetske kvalifikacije su ukinute a to je turnir na kojem je planirao nastupiti profesionalac Hrgović kojeg nema na rang-listama amaterskog boksa jer nije u amaterskom ringu nije nastupao od Rija 2016, objašnjava Bono Bošnjak, predsjednik HBS-a

Loša vijest po Filipa Hrgovića i njegove olimpijske snove stigla je iz Međunarodnog olimpijskog odbora čija je radna skupina za boks odlučila ukinuti jedinstveni kvalifikacijski turnir za boksače iz cijelog svijeta. A to je turnir na kojem je on planirao nastupiti kako bi si omogućio priliku da juriša na olimpijsko zlato.

Ta kvalifikacijska mogućnost - koja je nudila 53 upražnjena mjesta u olimpijskom turniru - više ne postoji, a do toga je došlo i zbog pomicanja kontinentalnih kvalifikacija pa će tako europske kvalifikacije - koje su već dvaput odgađane - biti održane u lipnju.

- Premda je bilo govora da će se kvalifikacije započete prošlog ožujka u Londonu u istom sastavu nastaviti u u Kolnu, one su ipak vraćene u London. A do toga je došlo jer su se nacionalni savezi bunili s obzirom da smo uplatili zavidne novce za smještaj u Londonu i nastup na nedovršenim kvalifikacijama. Ako bi se to natjecanje nastavilo u Kolnu onda bismo imali dodatne troškove jer nam one novce uplaćene u Londonu nitko ne bi vratio. Inače, u tom turniru još uvijek su u konkurenciji Marko Milun, Luka Plantić, koji je izbacio jednog od nositelja, te Nikolina Ćaćić i Marija Malenica - kazao nam je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak koji se proteklih dana družio sa novoizabranim predsjednikom Svjetskog boksačkog saveza Umarom Kremljevom.

Nije vodeći čovjek hrvatskog Saveza nimalo sretan zbog odluke o ukidanju svjetskih kvalifikacija jer to onemogućava neke naše boksače i boksačice koji bi imali izgleda proći kroz kvalifikacije, a nemaju izgleda uvrstiti se po rang-listama koje je vodila spomenuta radna skupina (Boxing Task Force).

- Nažalost, otkazane su svjetske kvalifikacije, neće ih biti, nego će se preostali broj sudionika olimpijskog turnira određivati po rang-listama a nama tu najbolje stoji Marko Milun. Nažalost Hrgović neće dobiti svoju priliku je neće biti svjetskih kvalifikacija, a njega nema na amaterskim rang listama jer od Olimpijskih igara u Riju nije nastupao u amaterskom boksu. Tom odlukom zakinuti su i drugi profesionalni boksači koji planirali nastupiti na svjetskim kvalifikacijama u želji da se izbore za pravo nastupa u Tokiju - zaključio je Bošnjak. 

Ključne riječi

Komentara 5

PL
plenkikok
00:19 21.02.2021.

Čuj to nema ga na amaterskim listama ?!?! Pa kakve je protivnike birao ti su jedino za amaterske liste. To ti je tako kada čekaš nešto u životu i ideš linijom manjeg otpora. Kakvu god kvalitetu imaš, dok to shvatiš godine/život te pregaze.

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
19:01 21.02.2021.

Hoce to kad samo boksas stare dide...

SI
sisavac
14:57 21.02.2021.

To se zna već mjesecima da neće na oi. On je u profi boksu. Umislio da je neka veličina. Njegovi protivnici kad ulaze u ring već imaju rješenje za penziju, njihov vrh je bio prije najmanje 20 ljeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije