Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Loš dan hrvatskih natjecatelja u Miamiju

Jedrenje
Hrvoje Jelavić
30.01.2010.
u 11:46

Na drugoj od sedam regata Svjetskog kupa Tonči Stipanović i Ivan Taritaš zauzeli su 25. i 40. mjesto u Laseru, dok su Pavle Kostov i Petar Cupać natjecanje u 49er-u završili na 17. mjestu. Regata se jedrila ovoga tjedna u američkom Miamiju.

Petak definitivno nije bio dobar dan za hrvatske jedriličare u Miamiu, tako da danas nijednog nećemo pratiti u finalu. Tonči Stipanović u prvom je plovu diskvalificiran na prosvjedu, dok je u drugom bio 47.

- Od prvog dana regate me mučio jarbol. Vrh jarbola nije bio dobar, čak smo kupili ovdje i novi, međutim ni taj, kojeg smo pomno izabrali među ponuđenima bio je premekan i stvarao mi je puno problema, što je eto danas kulminiralo. Jednostavno kad bi se netko tko je brz i dobre visine (op.a. misli na visinu jedrenja u vjetar) našao ispred mene nisam imao šanse održati se na svojoj poziciji, samo bi me pomelo.

- To mi se baš danas događalo i stalno sam morao bježati, a s takvim jedrenjem je nemoguće dobro odjedriti. Osim toga, sve u svemu nije bilo loše, imao sam dobre starteve i dobru taktiku, uz malo više brzine bilo bi super - kazao je Stipanović.

Jedrenje je takav sport, samo jedan dan, pogotovo ako je problem s opremom, može sve preokrenuti. Dan prije Stipanović se borio za vrh, kojem i pripada.

Ivan Taritaš imao je dva ulaza oko 40. mjesta.

- S obzirom da dva mjeseca nisam sjedio u brodu imao sam dobru brzinu i u globalu sam zadovoljan s regatom. Ostajem ovdje još četiri tjedna na pripremama, odradit ću još jednu manju regatu, kako bi se spremio za najvažniji dio sezone - kaže Taritaš, koji uspješno gradi i svoju akademsku karijeru na studiju strojarstva u Zagrebu.

Po povratku iz SAD-a branit će završni rad koji je upravo predao. 

Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u su zauzeli 17. mjesto. Flota 49er-a bila je očito vrlo napeta uoči finala, pa su zadnja dva plova obilovala diskvalifikacijama radi preuranjenih starteva.

Među diskvalificiranima bio je i zadarski dvojac. 17. mjesto donijelo je Kostovu i Cupaću četiri boda za ukupni poredak Svjetskog kupa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije