Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruzi

Loren Fatović: Otac me nije gurnuo u reprezentaciju

Loren Fatović
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
22.06.2017.
u 13:44

U istom hotelu u Ruzi žive otac Elvis, izbornik Australije i sin Loren, hrvatski vaterpolski reprezentativac. Iz slavne loze Fatovića

Najbolji hrvatski vaterpolisti u četvrtak igraju na završnom turniru Svjetske lige u Ruzi posljednju utakmicu u skupini. Sastajemo se s Australijom (početak u 15 sati po hrvatskom vremenu), a taj će meč biti interesantan i zbog toga što Australiju kao izbornik vodi naš stručnjak Elvis Fatović (46), a za hrvatsku vrstu igra njegov sin Loren (21).

– Lako će mu biti ove godine kad smo promijenili pola momčadi i znatnije smo pomlađeni. E, da smo se sastali prošle godine, bilo bi gusto – šali se Elvis dok nam u hotelu u Ruzi, u kojem su smještene sve reprezentacije, prepušta sina za razgovor.

– To se tata samo tješi. S kojom god momčadi oni nastupili, mi smo bolji od njih, u svakom pogledu. Nije lako igrati protiv oca, prvi put sam u takvoj situaciji, ali srećom on je trener, nije igrač.

Koliko vama kao igraču pomaže, ili odmaže, to što ste Fatovićev sin?

– Pokušavam što manje misliti na to. Vjerojatno ima ljudi koji misle da mi je to puno pomoglo, da me je netko gurao, ali u tome nema nimalo istine. Mogao mi je dati samo pokoji savjet i to je sve. Pokušavam se ne obazirati na to i biti maksimalno usredotočen na sebe i na svoju igru.

Elvis je preuzeo Australiju u siječnju 2013. godine. Koliko ga nema kod kuće u Dubrovniku i koliko vam nedostaje?

– Pa, nema ga veći dio godine, dođe nakon tih svjetskih natjecanja na mjesec-dva. Na početku mi je sigurno puno nedostajao jer je on praktično cijelu karijeru proveo u Dubrovniku, pa nismo navikli da ga nema toliko dugo. No, sada sam i ja u pogonu, sezona je duga, pa da je on i kod kuće, ne bismo se puno družili.

Vjerojatno se često čujete, daje li vam savjete?

– Kad se čujemo, o vaterpolu pričamo minimalno. Eventualno prokomentiramo neku važniju utakmicu Juga i to je to. Nemam nikakav pritisak s njegove strane.

Jeste li bili kod oca u Australiji?

– Nisam. Nisam našao vremena s obzirom na to da sam praktično stalno u pogonu. Mama i stariji brat Marino (rođen 1994., završio studij u SAD-u – op. a.) su bili i kažu da im je bilo lijepo.

Jako ste napredovali, vaš trener Vjeko Kobešćak ističe vas kao igrača koji je najviše napredovao?

– Lijepo je to čuti, posebno kad se zna kakve su dvije Jugove prethodne sezone bile. Imao sam čast biti dio te momčadi, igrati s Jokovićem, Perroneom, Lončarom, Medom (Obradovićem – op. a.), Garciom, Bijačem... Sve da i nismo ništa osvojili, s njima bih svakako napredovao i ljudski i igrački. Nije mi se moglo poklopiti bolje nego da igram s takvim ljudima i takvim igračima.
Najmlađi ste u reprezentaciji. Kako je prošao “obred” inicijacije, U tenisu moraju nešto otpjevati...

– To je bilo prošle godine. Imali smo neku večeru pa sam ja na kraju trebao održati zdravicu. No, poslije se na to zaboravilo.

Kako ćemo proći u Ruzi?

– Vidjet ćemo, nadam se medalji kao i svi ostali u našem timu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije