Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef Lotusa

Lopez: Formula 1 ima staromodno vodstvo

Gerard Lopez
Press Association/PIXSELL
16.02.2015.
u 22:30

Razlika stalno raste, što kvari cjelovitu sliku Formule 1. Stoga potencijalni sponzori pokazuju oprez kad dolazi do ulaganja u sport, tvrdi Lopez.

Šef Lotusa Gerard Lopez napao je “staromodno” vodstvo Formule 1 i okrivio ih za loš marketing sporta, piše GP1.

Lotus je u drugoj polovici 2014. bio najglasniji u protivljenju neravnomjernoj distribuciji prihoda momčadima te je uz Force Indiju i Sauber prijetio bojkotom VN Sjedinjenih Država nakon pada Marussije i Caterhama. Televizijska gledanost pada već godinama, a čak se i momčadi poput McLarena muče s pronalaženjem naslovnog sponzora. Iako je Formula 1 tijekom posljednjih nekoliko mjeseci poduzela prve korake prema društvenim mrežama, Lopez želi vidjeti kako se sport otvara mlađoj publici, što bi učinilo sport privlačnijim sponzorima. Za francuski časopis AutoHebdo je izjavio:

- Televizijska gledanost Formule 1 strmo pada iako je predstava na stazi iznimna, iako može bolje. Sport se mora otvoriti mlađoj publici, odnosno uključiti ih, ne samo kroz TV nego i preko Interneta i društvenih mreža. Štoviše, Formula 1 nema pravi odjel za marketing, što znači da postoji značajan netaknut potencijal za komercijalne prilike. Prema stručnjacima s kojima se često sastajem i koji ulažu u druge sportove, Formula 1 ostaje jedina aktivnost koja nudi globalnu platformu i koja može privući svjetske tvrtke. I opet postoji nekakva blokada - kazao je Lopez i dodao:

Zašto takvi potencijalni sponzori nikad ne skoče kad ih ne plaše količine novca koje se traže u Formuli 1? Što ih zadržava? Je li to zbog staromodnog vodstva i organizacije sporta? Iako se svake godine oko 900 milijuna dolara vraća momčadima, sustav nastavlja davati previše bogatima i premalo siromašnima. Razlika stalno raste, što kvari cjelovitu sliku Formule 1. Stoga potencijalni sponzori pokazuju oprez kad dolazi do ulaganja u sport. Sve to bi se moglo vrlo lako riješiti, no, nažalost, ni jedna druga momčad ne dijeli ni ovakvu viziju, ni isti dnevni red.”

>>Ne vidim razlog zašto konkurencija ne može napraviti motor koji je dobar poput našeg

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije