Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzimanje Lotusa

Lopez: Dogovor s Renaultom je postignut

Gerard Lopez
Press Association/PIXSELL
23.11.2015.
u 14:52

Pregovori između Lotusa i Renaulta traju već mjesecima, a nove vijesti možemo očekivati ovog tjedna za vrijeme održavanja trkaćeg vikenda u Abu Dhabiju.

Gerard Lopez, vlasnik i šef Lotus F1 Teama, potvrdio je da su pregovori s Renaultom sada završeni te da je preuzimanje njegove momčadi od strane francuskog giganta samo pitanje vremena, piše GP1.

“Razumijem da Renault još uvijek mora razjasniti neke stvari s Formulom 1 i FOM-om, ali što se nas tiče, praktički smo postigli dogovor. Ja neću završiti s ovim poslom jer su me tražili da ostanem. Prema tome, kada dođe do toga, ja ću ostati”, rekao je luksemburški biznismen koji će zadržati manjinski udio.

Pregovori između Lotusa i Renaulta traju već mjesecima, a nove vijesti možemo očekivati ovog tjedna za vrijeme održavanja trkaćeg vikenda u Abu Dhabiju. Francuzi su u rujnu potpisali pismo namjere kupovine i kontroliranja većinskog dijela u momčadi iz Enstonea, čiji su vlasnici bili prije nekoliko godina i koja se sada nalazi u teškoj financijskoj situaciji.

Jedno od bitnijih pitanja u pregovorima s Formula One Managementom je tzv. status povijesnog natjecatelja koji je Bernie Ecclestone obećao francuskom proizvođaču. Renault bi tako dobio dodatne izvore prihoda te se vjeruje da je to jedna od posljednjih stavki čije iznose treba odrediti prije povratka njihovog tvorničkog tima u Formulu 1.

 Ferrari, Mercedes,McLaren, Williams i Red Bull također primaju dodatne prihode zbog njihovog doprinosa sportu.

>>Alonso: Hondine ideje će biti teško kopirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije