Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljevski klub

Lopetegui na rubu otkaza, u očaju želi Ibrahimovića u Realu

23.10.2018.
u 19:52

Julen Lopetegui ljetos je poput veselog dječarca, s osmijehom od uha do uha, dotrčao na prvi poziv sa Santiago Bernabeua i preuzeo Real, ostavivši čak i reprezentaciju Španjolske usred SP-a

Svi alarmi su upaljeni, vlada opsadno stanje, po njima se puca iz svih oružja. Iako ovo djeluje kao početak Furyja ili nekog drugog ratnog filma, to je opis trenutačne situacije u Realu. Metaforički rečeno, naravno.

Julen Lopetegui ljetos je poput veselog dječarca, s osmijehom od uha do uha, dotrčao na prvi poziv sa Santiago Bernabeua i preuzeo Real, ostavivši čak i reprezentaciju Španjolske usred SP-a.

1/10

No veseli izraz lica brzo se pretvorio u zabrinuti jer samo nekoliko mjeseci kasnije na rubu je otkaza. Štoviše, čelnici kraljevskog kluba već iza njegovih leđa pregovaraju s potencijalnim nasljednicima.

Lopetegui se hrabri

– Što se mene tiče, sve ostaje isto, i dalje radim kao i do sada. Ako ste željeli vidjeti poraženog trenera, onoga koji je potonuo, to morate tražiti negdje drugdje. Ja nisam takav. Vjerujem da sam i sutra trener – hrabrio se i sam Lopetegui na konferenciji.

No španjolski mediji sa svih strana udaraju na njegovu momčad koja je tek sedma na ljestvici, koja u prvih devet kola već ima tri poraza i dva neriješena rezultata, a u nedjelju mora na Camp Nou...

Ono što najviše može zabrinuti trenera jest neefikasnost, po tome su se čak i upisali u klupsku povijest. Negativnim rekordom, doduše. Ova je momčad, naime, bila 481 minutu bez pogotka zbog čega se traži neko napadačko rješenje, pa makar ono bilo i vatrogasno.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

Takvim se baš čini ono koje se jučer nametnulo, koje je odjeknulo Europom, a to je da kraljevski klub želi u siječnju dovesti na posudbu Zlatana Ibrahimovića. On bi trebao stići za vrijeme stanke u MLS-u u kojem je u 26 nastupa postigao 22 pogotka i pokazao da, bez obzira na to što mu je 37 godina, i dalje nemilice trese protivničke mreže.

Solari poznaje situaciju

– Mi smo otvoreni za povratak u Europu, spremni za razgovor. No treba vidjeti i što se nudi – rekao je nedavno njegov agent Mino Raiola.

I dok rasplet oko Ibrine situacije treba pričekati barem do početka 2019., trenersko pitanje moglo bi se riješiti znatno brže. Svi relevantni španjolski mediji objavili su da je pitanje dana kad će Lopetegui dobiti otkaz, a već se znaju i kandidati.

Najbolje kotira Santiago Hernán Solari, bivši argentinski nogometaš, koji je ostavio dubok trag igrajući za Real, a koji je nakon igračke karijere ostao u voljenom klubu kao trener.

Prvo je trenirao mladu momčad, a zatim rezervnu momčad koju je naslijedio od Zidanea kad je Francuz preuzeo seniore. Čelnici su najbliži tome da uzmu njega koji poznaje situaciju iznutra, a usput se još spominju i Antonio Conte te Arsène Wenger. 

Komentara 4

CR
Crocop79
12:19 25.10.2018.

zašto pišete laži, nije ostavio reprezentaciju Španjolske na SP, nego je odmah smijenjen od strane Saveza kada se saznalo da će preuzeti Real nakon SP....

Avatar nekakav
nekakav
10:55 24.10.2018.

baš me začudilo da nema ni jednog opširnijeg članka o očajnoj igri reala... niti luki modriću... samo par crtica, da se real 'spasio'. ovakav impotentni real nema što tražiti u španjolskom prvenstvu, kamoli ligi prvaka. sva sreća da će cska biti zadnji, pa će real proljeće dočekati u uefinoj ligi. tolko sreće su jučer imali da su ispucali sve jokere za ovu sezonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije