Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILE SMODLAKA BIRA

Lončar je otkriće, kako je samo nadigrao Jug

Luka Lončar
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
19.12.2014.
u 13:49

– Za mene je on jedno od najvećih osvježenja u protekloj godini. Sigurno najveći krivac za eliminaciju Juga u polufinalu prvenstva. Također, jedan je od ključnih Tucakovih igrača u reprezentaciji.

I sam je pet puta bio proglašavan najboljim hrvatskim vaterpolistom u Večernjakovoj anketi, a sad je došao red da i on preuzme ulogu člana žirija. Kao ocjenjivač, Mile Smodlaka je priznao da je možda pomalo subjektivan.

– Možda sam u izboru Marka Bijača za najboljeg u 2014. godini malo i subjektivan kao jedan od njegovih trenera (Smodlaka je pomoćni trener Juga, nap. a.), ali isto tako i dobro pratim ne samo njegove vrhunske igre i formu nego i njegovo svakodnevno zalaganje na treninzima i njegov karakter. Zbog svega toga, mislim da Marko zaslužuje broj jedan u poretku – obrazložio je Smodlaka.

Na visoko drugo mjesto postavili ste Luku Lončara?

– Za mene je on jedno od najvećih osvježenja u protekloj godini. Sigurno najveći krivac za eliminaciju Juga u polufinalu prvenstva. Također, jedan je od ključnih Tucakovih igrača u reprezentaciji.

Čime vas je osvojio Paulo Obradović?

– Lani je proglašen najboljim igračem Jadranske lige, ali, nažalost, zbog ozljede je propustio EP, pa je to jedini razlog zašto nije i bolje plasiran. Njegove su kvalitete iznimne, kao i mogućnost igranja na svim pozicijama.

A Sandro Sukno?

– S njim je slična situacija kao i s Obradovićem. Vrhunska izvedba i značaj koji ima za ekipu nemjerljivi su, no zbog bolesti je propustio dobar dio godine.

Koje osobine krase Nikšu Dobuda?

– Kad je pravi, neosporno je najbolji sidraš na svijetu. Jedan je od nositelja igre u Jugu i u reprezentaciji.

Maro Joković?

– Ljevica bez koje Tucak ne može. Kao i neki spomenuti, i on je zbog ozljede dulje izbivao iz bazena. Velika je šteta što ga nema u hrvatskom vaterpolu, ali nadam se da će se i to ubrzo promijeniti.

Iznenađenje na kraju – Marin Dašić?

– Pa, i jedan koji dolazi zaslužuje da se nađe na popisu. Iako ima samo 16 godina, već se sada ravnopravno nosi sa starijim kolegama. Nastavi li marljivo raditi, čeka ga blistava karijera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije