Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE KUPA

Lokosice prekidaju niz ‘kokica’

Podravka - Lokomotiva
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
12.05.2018.
u 08:55

Podravka je tri puta zaredom osvajala kup, a da ne bude deset zaredom, pobrinula se upravo Lokomotiva koja je Podravkin niz od 2008. godine prekinula prije četiri godine.

U današnjem finalu hrvatskog kupa za rukometašice igrat će Lokomotiva i Podravka Vegeta. Koprivničanke će u umaškoj dvorani Marija i Lino (16.15 sati, HTV 2) loviti svoj 23. naslov pobjednica kupa, dok su lokosice samo četiri puta do sada ponijele pehar.

13 puta međusobno u finalu

Podravka je tri puta zaredom osvajala kup, a da ne bude deset zaredom, pobrinula se upravo Lokomotiva koja je Podravkin niz od 2008. godine prekinula prije četiri godine.

Ova dva sastava igrala su međusobno u finalu 13 puta. Podravka je pobijedila 11, a Lokomotiva dvaput. Gledajući na ovu sezonu, jasno je da će to biti jedna neizvjesna i napeta utakmica. A takvih su ova dva sastava u povijesti u finalu kupa odigrali puno puta. Pamti se finale iz 2002., kada su “kokice” u Zagrebu slavile sa 27:26. Te sezone Podravka je ispala u drugom pretkolu Lige prvakinja te u četvrtfinalu Kupa EHF-a. U sastavu je bila samo jedna strankinja, Ukrajinka Larisa Harljanjuk. Ali su igrale sve redom hrvatske reprezentativke – Čuljak, Hodak, Knezović, Milić, Palčić, Vresk, Raguž, Stančin, Tatari, a igrala je i 35-godišnja Snježana Petika.

Zanimljivo da Lokomotiva te sezone nije igrala ni u jednom europskom kupu. Uz Podravku su igrali Split, Osijek, Zvečevo i Koka. Ludo finale ova dva sastava gledali smo u Požegi, 2007. godine. Lokosice su pobijedile s 33:31, uz sjajnu igru Maide Arslanagić i Andreje Penezić. Lokosice su te sezone imale mladi sastav u kojem su igrale dvadesetgodišnje Vesna i Iva Milanović-Litre, Tea Golubić, Aneta Peraica, Jelena Grubišić... Podravka je opet u svom rosteru imala niz hrvatskih reprezentativki (Horvat, Tatari, Palčić, Kožnjak, Zebić, Gaće, Jelčić, Stanin) i jednu odličnu Makedonku, Todorovsku. Osim Podravke i Lokomotive u povijesti finala hrvatskog kupa triput je igrao TVIN, dvaput Trešnjevka i Zamet te po jednom Graničar, Osijek, Sesvete, Trogir, Koka i Modea-Tuing. Nitko od tih klubova nije osvojio kup. Najbliži je bio TVIN na domaćem parketu, u Virovitici, 2004. godine. Bilo je 42:41 nakon produžetaka za Podravku.

Trojka u Budimpešti

I dok se u Umagu igra završni turnir hrvataskog kupa, u Budimpešti danas počinje zavrđni turnir Lige prvakinja. Hrvatska je zaastupljena s tri igračice. U Vardaru su Andrea Penezić i Andrea Čanađija, a u Bukureštu Jelena Grubišić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije